TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

10 tips bij ruimtegebrek

10 tips bij ruimtegebrek

Ruimtegebrek kan een grote uitdaging zijn, vooral als je thuis of op kantoor werkt. Het kan leiden tot ongeorganiseerde ruimtes en vermindering van productiviteit. Gelukkig zijn er tal van oplossingen om ruimte te besparen en een georganiseerde omgeving te creëren. Hier zijn 10 ideeën om je te helpen bij het maximaliseren van de beschikbare ruimte:

 

Kies multifunctionele meubels: Kies meubels die dubbel dienst kunnen doen, zoals een opklapbed, opklapbare tafels en opslagbanken.

 

Gebruik wandplanken: Wandplanken zijn perfect voor het opslaan van boeken, kantoorbenodigdheden, fotolijsten en decoratieve items. Zo houd je de vloer vrij en creëer je extra ruimte.

 

Maak gebruik van deur-opslag: Achter deuren kan je veel opbergruimte creëren. Denk aan een hangende organiser, een schoenenrek of zelfs een bureau.

 

Investeer in een entresolvloer: Een entresolvloer is een constructie die extra verdieping boven de bestaande vloer creëert. Hierdoor ontstaat er extra ruimte zonder dat er extra vierkante meters worden toegevoegd.

 

Gebruik scheidingswanden: Scheidingswanden kunnen gebruikt worden om ruimtes af te bakenen. Hiermee kan je meerdere functies geven aan één kamer.

 

Maak gebruik van lades en bakken: Lades en bakken kunnen worden gebruikt om spullen op te bergen die anders veel ruimte innemen. Ze zijn perfect voor kantoorartikelen, kleding en speelgoed.

 

Gebruik verticale opslag: In plaats van brede opslagmeubels te kiezen, kan je ook kiezen voor verticale opslag. Hierdoor kan je meer spullen opbergen in dezelfde hoeveelheid ruimte.

 

Kies voor een minimalistische stijl: Minimalisme kan helpen bij het maximaliseren van de beschikbare ruimte. Kies voor een strak en opgeruimd interieur zonder overbodige decoraties.

 

Optimaliseer je kledingkast: Kleding neemt vaak veel ruimte in beslag. Maak gebruik van hangers en opbergbakken om ruimte te besparen.

 

Maak gebruik van spiegels: Spiegels kunnen helpen bij het vergroten van de ruimte en het creëren van een gevoel van diepte.

Er zijn dus veel oplossingen om ruimte te besparen en een georganiseerde omgeving te creëren. Het gebruik van een entresolvloer kan daarbij een handige oplossing zijn om echt meer ruimte te krijgen aangezien je hierdoor er een verdieping bij krijgt zonde een heel verbouwing. Van deze extra verdiepen kan je dus een extra ruimte maken zoals een kantoor of slaapkamer. Op deze manier maak je gebruik van de beschikbare hoogte in plaats van breedte en behoud je een gevoel van rust. 

Wij wensen je veel succes bij het opruimen en het groter maken van jouw kantoor, slaapkamer of huiskamer. 

 

https://www.stellingstunt.nl/