TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

5 hacks voor een stijlvolle badkamer makeover met tegels

Ben je toe aan een nieuwe look voor je badkamer maar wil je niet meteen een fortuin uitgeven? Met deze vijf hacks tover je jouw badkamer om tot een stijlvolle oase van rust, en het geheim zit hem in de tegels!

Hack #1: Speel met Patronen en Kleuren

Wie zegt dat je vastzit aan één kleur of patroon? Door verschillende tegelpatronen te combineren, creëer je een unieke en dynamische uitstraling. Denk aan een combinatie van grote, effen tegels met kleinere, gedetailleerde patronen. Of ga voor een opvallende kleuraccentmuur door één wand met een felle kleur te betegelen. Dit voegt direct karakter toe aan je badkamer zonder dat je alles hoeft te verbouwen.

Hack #2: Focus op de Vloer

De vloer is vaak een ondergeschoven kindje, maar het is juist een perfect canvas voor een stijlvolle touch. Gebruik bijvoorbeeld vintage-look tegels of ga voor een moderne betonlook. Een interessant vloerpatroon kan de hele ruimte optillen en maakt je badkamer direct een stuk levendiger.

Hack #3: Accentueer de Douche of het Bad

Je douche of bad kan het stralende middelpunt van je badkamer zijn. Door de wanden van je douche of rondom je bad te voorzien van opvallende tegels, zoals mozaïektegels of tegels met een bijzondere textuur, creëer je een luxe uitstraling. Dit is ook een praktische keuze, want tegels zijn makkelijk schoon te houden en waterbestendig.

Hack #4: Speel met Formaten

Grote tegels geven een ruimtelijk effect, terwijl kleinere tegels juist voor een knusse sfeer kunnen zorgen. Door te spelen met verschillende formaten tegels binnen dezelfde kleurschakeringen, kun je interessante visuele effecten creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een strook van kleinere tegels aanbrengen tussen grotere tegels voor een speels accent.

Hack #5: Voeg Functionele Elementen toe

Tegels zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel. Denk aan ingebouwde nisjes in de douche die betegeld zijn met dezelfde of contrasterende tegels. Dit zorgt niet alleen voor een geïntegreerde look, maar biedt ook praktische opbergruimte voor je douchespullen.

Voor de beste selectie aan tegels om deze hacks uit te voeren, kun je een kijkje nemen bij Tegelcenter Rijssen. Met een breed assortiment aan tegels vind je altijd iets dat bij jouw stijl past. Bezoek Tegelcenter Rijssen en laat je inspireren door de mogelijkheden.

Met deze hacks kun je met minimale inspanning en kosten een maximaal effect bereiken. Je badkamer wordt een plek waar je niet alleen snel even doucht, maar ook heerlijk kunt ontspannen in een omgeving die helemaal bij jou past. Pak die tegels en start vandaag nog met jouw badkamertransformatie!

https://tegelcenter.nl/