TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Alles over de Olea europaea (olijfboom)

Alles over de Olea europaea (olijfboom)

De Olea europaea, oftewel de olijfboom, staat natuurlijk vooral bekend om zijn vruchten: olijven. Deze boom kan wel duizenden jaren oud worden en groeit van nature in gebieden rondom de Middellandse Zee. Hij voegt dus een mediterrane sfeer toe aan uw terras, tuin of woning. Vanwege zijn lange levensduur en vruchtbaarheid staat de boom symbool voor vrede, wijsheid en overvloed. 

 

Waarom kiezen voor een olijfboom?

De olijfboom heeft prachtige bladeren en een grijsbruine stam. Het fijne aan de boom is dat hij zowel binnen en buiten kan staan. De boom heeft namelijk een winterhardheid van -7 tot -10 graden. Binnen geeft de boom een mediterraan tintje aan uw interieur. Het liefst staan de bomen echter wel op een zonnige plek om te kunnen groeien. 

De boom komt in veel verschillende maten, bijvoorbeeld met een kleine stam of met een grote stam. Daarnaast bestaan er olijfbomen van wel 2 meter hoog, maar ook boompjes van 20 centimeter. Het is maar net waar u naar op zoek bent. 

 

Verzorging van de olijfboom

Het onderhouden van een olijfboom is relatief makkelijk. Snoeien is niet nodig, maar dit kan wel. Zo kunt u de boom bijvoorbeeld snoeien in een bepaalde vorm. 

De boom heeft maar weinig water nodig. Als de boom op een plek staat met veel zon kan het water wel snel verdampen. In dat geval is het belangrijk dat u de boom 2 à 3 keer per week goed water geeft. Let er wel op dat de wortels niet in een laag water komen te staan. Dit kunt u makkelijk controleren door uw vingertop in de grond te steken. 

 

Verpotten van de olijfboom

De olijfboom groeit vrij langzaam, waardoor verpotten niet snel nodig is. De boom kan daarom lang in uw tuin staan zonder dat u er veel werk aan heeft. Wanneer u de boom wél moet verpotten, zorg er dan voor dat de pot 20% groter is dan de huidige pot. Zo kan de olijfboom groeien. 


Overtuigd en zelf een olijfboom aanschaffen? Klik hier om een olijfboom te kopen bij My Palmshop.  Met de juiste zorg en onderhoud kan hij jarenlang meegaan en voor veel plezier zorgen!

https://www.mypalmshop.nl