TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Ben ik goed verzekerd tegen glasschade?

Als het glas van je woning beschadigd is, is het slim om snel contact op te nemen met Van der Have Glas. Ongeluk zit in een klein hoekje en het is fijn als schade spoedig wordt opgelost. Op het moment dat je ruit kapot is kan er immers kou en ongedierte makkelijk het huis binnenkomen en dat wil je voorkomen.

Het ontstaan van glasschade

Glasschade kan op veel verschillende manieren ontstaan. Wat je vaak ziet, is dat het wordt veroorzaakt door storm of rondvliegende stukken zoals steen of puin. Denk bijvoorbeeld ook aan een tak van een boom die afbreekt en tegen je ruit aan komt. Op het moment dat die je glas raken kan er schade ontstaan.

Daarnaast kunnen ook andere factoren de schade veroorzaken. Een menselijk ongeluk bijvoorbeeld waarbij iemand tegen het glas aan valt of een voetbal te hard schopt en door de ruit heen komt. Als het echt tegenzit kan er ook sprake zijn van vandalisme of inbraak, waarbij iemand met opzet besluit om je glas kapot te maken. Heb je last van glasschade en woon je in omgeving Rotterdam? Zoek dan eens op glaszetter Rotterdam, dan kan de schade in no-time worden verholpen.

Ben ik verzekerd tegen glasschade?

Om niet zelf voor de schadekosten op te hoeven draaien, is het handig om te kijken of je verzekerd bent tegen glasschade. In veel gevallen zijn er een paar verzekeringen waar glasschade onder kan vallen. De woonhuisverzekering is een verzamelnaam van 3 soorten verzekeringen.

Woonhuisverzekering

Als je het hebt over een woonhuisverzekering, heb je het over zowel een opstalverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering. De combinatie van deze 3 verzekeringen maakt dat veel schade wordt gedekt. Heb je schade aan je woning? Dan kun je dit vaak claimen bij de opstalverzekering. En mocht het zo zijn dat je schade hebt aan de spullen die in de woning staan, dan kun je terecht bij de inboedelverzekering. Heb je dus een woonhuisverzekering, dan is de kans groot dat glasschade wordt verzekerd. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten glasschade.

Welke glasschade is verzekerd?

Is er sprake van een glasbreuk waarbij er per ongeluk schade aan het glas ontstaat? Dan wordt dat vaak verzekerd. Ook als het gaat om water of stof tussen bepaalde lagen van het glas of vandalisme kun je bij de verzekering terecht. Let ook op de garantieperiode.

Het is echter wel van belang dat het glas in de woning niet te oud is en de woning nog bewoond wordt. Op het moment dat schade ontstaat door eigen toedoen, zoals het verplaatsen, bewerken, schoonmaken of oppakken van het glas, kan het ook zijn dat het niet wordt vergoed. Het moet er echt gaan om schade en niet om een klein putje in het glas of een kras over de ruit. Bovendien telt schade aan het glas van een hobbykas of kunstobject vaak niet mee bij een verzekering.

 

https://www.vanderhaveglas.nl/