TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Dé tips voor het inrichten van een kleine woning

Het inrichten van een kleine woning is voor velen een lastige klus. Dat is ook niet zo gek; binnen de kortste keren voelt de ruimte al snel te krap. Bij het inrichten van je huis is het daarom belangrijk om hier goed rekening mee te houden. Lees snel verder en ontdek hoe jij jouw kleine woning laat voelen als een grote villa!

 

Houd het schoon en netjes

Ten eerste is het van groot belang om je woning schoon en netjes te houden. Spullen die door het hele huis liggen, kunnen de ruimte een rommelig gevoel geven. Zorg er daarom voor dat je dit allemaal hebt opgeborgen. Daar is natuurlijk voldoende opbergruimte voor nodig. Denk bijvoorbeeld eens aan een dressoir; deze komt met voldoende lades en deuren om je spullen op te bergen. Daarnaast geeft het mooie ontwerp de woning een gezellige uitstraling!

 

Maak slim gebruik van de ruimte

Daarnaast is het belangrijk om slim gebruik te maken van de ruimte. Daarbij moet je goed blijven nadenken. Een grote hoekbank is lekker, maar het kan al snel veel ruimte innemen. Zo wordt een ruimte al snel té vol. Overweeg daarom een kleine hoekbank. Deze neemt niet te veel ruimte in en is ook nog eens erg stijlvol. Kortom, het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen comfort, stijl, en grootte. 

 

Maak de ruimte optisch groter

Je kunt een ruimte misschien niet fysiek groter maken, maar met een paar handige trucjes kom je een heel eind. Donkere kleuren kunnen een kamer al snel een krap maken. Ga daarom voor lichte kleuren als wit, beige en lichtgrijs om dit tegen te gaan. Maak daarnaast veel gebruik van spiegels en ramen om dat opgesloten gevoel het huis uit te jagen. Door deze trucjes toe te passen, laat je jouw woning optisch een stuk groter lijken.

 

Minimalisme is het codewoord

Tot slot is minimalisme een belangrijk woord om te onthouden. Net als een te grote bank, kunnen overbodige meubels en decoraties een ruimte té vol maken. Het is belangrijk om dit te vermijden. Ga dus na wat je echt nodig hebt en zet alleen dat neer in je woning. Hierbij is het goed om na te denken over wat functioneel is, maar de ruimte ook leuk maakt. Natuurlijk kun je je woning leuk aankleden met decoratie. Probeer wat uit en ga na wat goed voelt!

 

Zo, op deze manier maak je het in jouw kleine woning een stuk aangenamer. Het is belangrijk om slim gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Met een aantal handige trucs maak je de woning gezellig, maar voel je je er niet opgesloten!