TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Hoe u een luchtmatras moet kiezen

Hoe u een luchtbed moet kiezen

De perfecte combinatie van comfort en ondersteuning zorgt voor een verkwikkende slaap. Het zoeken naar het beste luchtbed voor uw rug kan echter een uitdaging zijn, vooral wanneer er twee mensen bij betrokken zijn. Veel slapers worstelen met het feit dat hun partner andere eisen stelt aan het comfort, terwijl anderen het moeilijk hebben om een comfortniveau te vinden dat precies goed aanvoelt.

Als u rugpijn heeft en op zoek bent naar een luchtbed dat u helpt beter te slapen, moet u rekening houden met de constructie van uw luchtbed, omdat dit een zeer belangrijke factor is bij het bepalen van de mate van comfort en ondersteuning van het slaapoppervlak. Dit duurzame PVC-luchtbed heeft een gevlokt oppervlak dat voorkomt dat de lakens tijdens de nacht verschuiven. Het beste luchtbed moet na verloop van tijd geleidelijk leeglopen om de natuurlijke kromming van uw wervelkolom te ondersteunen en te behouden, ongeacht uw verschillende slaaphoudingen. 

Kies een luchtbed met verticale luchtkamers

Sommige luchtbedsen zijn gemaakt met horizontale luchtkamers. De beste luchtbedsen zijn echter ontworpen met een groot aantal verticale luchtkamers. Wanneer u op het bed ligt, zullen de kamers met de meeste druk die erop wordt uitgeoefend meer wegzakken dan de kamers met minder druk. Door deze indeling van de luchtkamers kunnen uw drukpunten, zoals heupen en schouders, inklinken, waardoor de natuurlijke kromming van de wervelkolom behouden blijft en rugpijn wordt voorkomen.

Een luchtbed met verticale luchtkamers biedt meer ondersteuning voor drukpuntenVerticale luchtkamers in een luchtbed bieden betere ondersteuning voor zijslapers omdat de luchtkamers lucht verplaatsen op drukpuntzones. Afbeelding bron: Amazon.

Kies een luchtbed met een handige pomp

Zelfs de beste luchtbedsen zullen na verloop van tijd leeglopen, sommige sneller dan andere. Gelukkig kunt u de matrasdruk nog steeds oppompen om een gezonde lichaamshouding te behouden tijdens de slaap. Bij sommige modellen kunt u het luchtniveau in de matras handmatig aanpassen, terwijl andere modellen de aanpassing naar een hoger niveau tillen met wat wij een secundaire pomp noemen. De secundaire pomp blaast uw bed automatisch op wanneer het een verlies van luchtdruk detecteert om ervoor te zorgen dat alle delen van het lichaam de juiste ondersteuning krijgen te allen tijde. Dit is een geweldige optie voor slapers met aandoeningen zoals rugpijn.

Kies een duurzaam luchtbed

Luchtbedsen zijn meestal gemaakt van vinyl, plastic of rubber materiaal, die allemaal kunnen worden opgerold of opgevouwen zodat ze netjes kunnen worden opgeborgen. Kies voor lichte en duurzame materialen, zodat ze gemakkelijk door één persoon kunnen worden verplaatst, van kamer naar kamer kunnen worden gebracht, kunnen worden opgeborgen voor incidenteel gebruik of kunnen worden meegenomen op een kampeertocht zonder uw rug te bezeren. Het is ook belangrijk dat het luchtbed zo lang mogelijk intact en in goede staat blijft voor een optimale ondersteuning van de rug.  Dit duurzame luchtbed heeft een gelamineerde constructie en is doorprikbestendig.

Misschien vindt u onze gids over het vervangen van luchtbedventielen ook interessant om de levensduur van uw luchtbed te helpen verlengen.

Kies een ander luchtbed voor tijdelijk vs. permanent gebruik

Er zijn twee hoofdtypen luchtbedsen: tijdelijk en permanent. Met een permanent luchtbed kunt u uw eigen niveau van opblazen kiezen en heeft u ondersteunende compartimenten die aanvoelen als een echt bed. Een tijdelijk luchtbed is lichter, kleiner en compacter in vergelijking met een permanent luchtbed. Een matras zoals dit camping luchtbed is een geweldige optie voor kinderen en jonge volwassenen, omdat ze de neiging hebben flexibeler te zijn en met minder ondersteuning toe kunnen. Voor een meer permanente luchtbed, overweeg een Herculite of een van deze medische bed distributeur.

Als u geïnteresseerd bent in kamperen, zorg ervoor om een kijkje te nemen op onze eenvoudige stappen om een comfortabele truck camping bed te maken ook.

bron: Slaapwijsheid