TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Hoe verloopt je eerste pokertoernooi?

Iedereen die zijn eerste live pokertoernooi speelt die zal onder de indruk zijn geweest van de grootte van het spelersveld. Je maakt kennis met poker op een indrukwekkende manier. Je maakt contacten met deelnemers uit andere landen en dat zorgt voor een vriendelijke sfeer aan de pokertafel. Is je spanning eraf? Dan kun je beginnen met pokeren!

Je eerste pokertoernooi is voor velen een toernooi om niet meer te vergeten. Of je er nou na twee minuten met een bad beat vanaf gaat of dat je het toernooi weet te winnen? Je gaat hem niet meer vergeten. Vanaf het moment dat je aan de poker tafel gaat zitten merk je dat het een enorme ervaring is. De regels, de poker kaarten, de pokerchips, alles lijkt ineens anders te zijn.

Een eerste pokertoernooi zal voor velen een toernooi zijn met een lage buy-in. Dit is vrij logisch omdat je eerst ervaring op wilt doen en wil weten hoe alles verloopt. Het is allemaal heel anders dan als je met je vrienden een steentje gaat leggen met een borrelplankje en een biertje.

Niet alleen de omgeving is anders, maar ook de spelers, de poker kaarten, de poker chips en alle andere poker gerelateerde spullen. Als we gaan kijken naar de pokerkaarten merk je dat ze veel steviger zijn en dat ze niet te beschadigen zijn. Dit geldt hetzelfde voor de pokerchips. Je merkt waarschijnlijk dat ze zwaarder zijn dan de chips die je thuis gebruikt. Het design van de chip is vaak in teken van het toernooi of toernooiserie. Dit geeft pokeren een gevoel en ervaring om niet meer te vergeten.

Waar is het handig om je eerste pokertoernooi te spelen? Mooie gelegenheden hiervoor zijn in Nederland bepaalde vestigingen van speelhuizen. De buy-ins hiervan variëren vaak tussen de vijftig en de tweehonderdvijftig euro. Een mooie gelegenheid om ervaring op te doen en door te groeien naar een ervaren pokerspeler. Wanneer je dit eenmaal bent zijn pokertoernooien in het buitenland de volgende stap.