TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Waarom kiezen voor tapas?

Waarom kiezen voor tapas?

We weten steeds beter tapas te waarderen. Dit is namelijk niet alleen een hapje wat je in de avond op tafel zet. Maar ook een lekker gevoel als je dit buiten de deur gaat eten. Of je dit nu doet bij de borrel of je maakt er een hele tapas avond van. De kleine hapjes samen zorgen ervoor dat je uiteindelijk met een goed gevuld buikje de deur uit gaat. Van origine is dit een spaanse gewoonte, maar sinds enkele jaren is het ook heel erg populair in Nederland. Het is namelijk niet alleen het hartige hapje, maar ook de zoete variaties die er zijn. De tapas gerechten gaan wel wat verder als een stukje kaas, worst of augurkje

Insipriatie voor zoete tapas

Het is heerlijk om Gebakken banaan uit de oven te maken. Het klinkt mischien een beetje raar, maar het is zeker een aanrader. Wij noemen het ook wel eens bananenbootjes en deze toppen we lekker af met wat chocolade. In slechts 20 minuten heb je een heerlijk zoet tussendoortje of nagerecht op tafel staan. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is banaan en chocolade. Een variatie tip is om er ook wat aardbeien bij te serveren.

Hoe komt het dat tapas zo populair is in Nederland?

Tapas is sinds ongeveer 5 a 6 jaar niet meer uit onze cultuur weg te denken. We begonnen hier op een gekke manier aan. De van origine zogenaamde voorgerechtjes aten wij als borrelhapje. Het meerendeel van de bevolking doet dit nog steeds. Maar steeds meer mensen leren dit ook te waarderen als voorgerecht bij een restaurant. Daarnaast weten we ook steeds meer de tapas restaurants te vinden. Deze hebben vaak een compleet menu waarbij je uit meer als 50 tot 100 hapjes kunt kiezen gedurende de hele avond. Dit is zeker een aanrader!