TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Waarom moet ik een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

 

Er zijn talloze verzekeringen die je kunt afsluiten. Sommige zijn handiger voor je dan anderen, maar er is één verzekering die voor iedereen een vraag lijkt: de aansprakelijkheidsverzekering. Veel mensen weten niet goed wat deze verzekering doet en hoe deze werkt, waardoor het lastig kan zijn om deze succesvol af te sluiten. In deze blog informeren we je over dit onderwerp, door je uit te leggen waarom de juiste aansprakelijkheidsverzekering zo belangrijk is.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de kosten dekt wanneer jij het eigendom van iemand anders per ongeluk kapot maakt. Het lijkt misschien een beetje een vage term, maar toch is dit iets wat iedereen kan overkomen. De eerste situatie die je hierbij misschien bedenkt is een auto-ongeluk, waarin jij de dader bent en iemand anders kosten maakt aan diens auto. Een aansprakelijkheidsverzekering zou hier kunnen helpen, maar ook bij nog meer situaties. We sommen er een paar op:

  • Wanneer je iets breekt dat je huurt of leaset
  • Schade veroorzaakt door je huis, bijvoorbeeld een gevallen dakpan
  • Schade veroorzaakt door een huisdier
  • Schade veroorzaakt door je kinderen

Dit laatste is belangrijk en voor velen de belangrijkste reden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Veel mensen vertrouwen zichzelf wel, maar zien het nog wel gebeuren dat hun kinderen schade aanrichten. Deze kosten hoef je in dit geval niet zelf te betalen, maar kun je door een verzekeringsmaatschappij laten verzekeren.

Geen excuus voor schade!

Iets waar je bij een aansprakelijkheidsverzekering wel goed mee moet oppassen, is dat je moet kunnen aantonen dat er sprake is van een ongeluk. Niet alle schade die je ergens oploopt kan gedekt worden door de aansprakelijkheidsverzekering, dus wanneer er vermoedens van opzet zijn, zal je je kosten niet terugkrijgen.

Hoe vind je de perfecte verzekering?

Wanneer je de aansprakelijkheidsverzekering afsluit, wil je het liefst een verzekering die perfect past bij wat je voor ogen hebt. Dit kan lastig te vinden zijn, omdat veel maatschappijen enkel vaste pakketten aanbieden die niet alles bevatten wat jij wil. Wij raden aan eens een kijkje te nemen op InShared.nl. Deze maatschappij heeft vele verschillende verzekeringen, waardoor een aansprakelijkheidsverzekering hier ook gevonden kan worden. Het is fijn om al je verzekeringen op dezelfde plek af te sluiten, waardoor dit een slimme investering kan zijn. Bij InShared betaal je geen cent te veel – ideaal dus!

Vragen?

Wil jij graag meer weten over de aansprakelijkheidsverzekering, of wil je deze gelijk toevoegen aan je verzekeringspakket, neem dan eens een kijkje op de website van InShared. Hier ontmoet je jouw specialist, die niet alleen klaar voor je staat bij ongelukjes, maar ook voor al je vragen. Zo breng jij alle rust in jouw leven helemaal terug.