TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat is een Split Topper Matras en waarom helpt het jouw nachtrust?

Wil je je slaapgelegenheid upgraden, maar kun je niet kiezen tussen een traditioneel matras en een verstelbaar bed? Een split topper matras kan de perfecte oplossing zijn. Dit type matras combineert het comfort van een traditioneel matras met de verstelbaarheid van een verstelbaar bed. Laten we eens dieper ingaan op dit unieke slaapsysteem en zien hoe het kan helpen je slaapkwaliteit te verbeteren. 

 

Wat is een Split Topper Matras? 

Een split topper matras is precies wat het klinkt; het is een toplaag die bovenop je bestaande matras zit, met twee aparte secties voor elke kant van het bed. Hiermee kun je de hardheid en zachtheid voor elke kant aanpassen, zodat jij en je partner allebei het comfortniveau kunnen vinden dat voor jullie het beste werkt. Zo voorkom je een heleboel nachtelijke discussies en kun je het bed gebruiken waar het echt voor bedoeld is, en dat is uiteraard slapen.

 

Voordelen van een Split Topper Matras 

Een van de grootste voordelen van een split topper matras is dat hij aanpasbare comfortniveaus biedt. Bij traditionele matrassen zitten beide zijden vaak vast aan hetzelfde niveau van stevigheid of zachtheid. Bij dit type matras heeft elke kant echter zijn eigen laag, waardoor je jouw kant onafhankelijk van die van je partner kunt aanpassen. Dit betekent dat beide zijden verschillende voorkeuren kunnen hebben, zonder dat het algemene comfort in het gedrang komt. 

 

Minder lichamelijke klachten

Het helpt ook als een partner last heeft van rugpijn of andere lichamelijke problemen die speciale aandacht vereisen als het gaat om slaaphoudingen. Met een split topper matras kunnen ze hun eigen hardheidsinstelling kiezen om extra ondersteuning te krijgen waar ze die het meest nodig hebben – iets wat met traditionele matrassen niet gemakkelijk te bereiken is. 

 

Omdat beide zijden onafhankelijk van elkaar verstelbaar zijn, kan de ene partner bovendien aanpassingen doen voor zijn eigen voorkeur zonder de instellingen van zijn partner te beïnvloeden. We weten allemaal wel hoe vervelend het kan zijn om in slaap te moeten vallen op een bed dat eigenlijk niet helemaal lekker ligt.  

 

https://matrasconcurrent.nl