TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Welk ligbed voor mijn tuin?

Hoe kun je het beste ontsnappen aan de dagelijkse drukte, tijd voor jezelf nemen en ontspannen? Een tuinmeubel zoals een ligbed kan je daar erg goed bij helpen. Een ligbed is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, maar welk ligbed is geschikt voor jou? Lees snel verder en ontdek alle voordelen van een tuinmeubel zoals een ligbed. 

Een ligbed of ligstoel in je tuin

Met een ligbed buiten in jouw tuin creëer je het ultieme vakantiegevoel. Mocht je denken dat een tuin ligbed te groot is voor jouw balkon, denk dan eens aan een ligstoel. Een tuin ligstoel is ideaal wanneer je een kleine tuin of een balkon hebt. Plaats twee ligstoelen op je balkon en zet een leuke bijzettafel neer waar je je hapje of drankje op kunt plaatsen. Match het ligstoel design met je loungetafel en maak dé perfecte plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de buitenlucht. 

De voordelen van een ligbed tuinmeubel

  • Een ligbed biedt erg veel ontspanning.

  • Ligbedden zijn er in vele soorten en maten.

  • Liggen op een tuinbed in een horizontale positie kan de druk op de wervelkolom verminderen. Rugpijn wordt hierdoor verlicht.

  • Liggen op een zonnebed helpt om de bloedcirculatie te verbeteren.

  • Liggen op een loungebed zorgt ervoor dat de spanning in je spieren vermindert.

  • Een ligbed neemt niet veel ruimte in beslag.

  • Je kunt de rugleuning van een ligbed meestal verstellen in de door jouw gewenste zit- of lighouding.

  • Een ligbed is relatief makkelijk te verplaatsen.

Het materiaal van een ligbed 

Ligbedden en ligstoelen worden gemaakt van verschillende tuinmeubel materialen. Het is belangrijk om goed te kijken welk tuinmeubel materiaal bij jou past. Een houten ligbed past goed in een natuurlijke tuin, maar is erg hard. Wanneer je hiervoor kiest, is het belangrijk om ook goed te kijken naar een geschikt ligbedkussen op je tuinmeubel zodat je toch heerlijk zacht en comfortabel kunt liggen. Een textileen ligbed is ook een geschikte keuze. Textileen wordt namelijk ook veel gebruikt bij het vervaardigen van ligstoelen, omdat dit materiaal zeer stevig en toch flexibel is. Een aluminium ligbed behoort ook tot de mogelijkheden. Het voordeel hiervan is, dat het ligbed licht van gewicht is en je je tuinmeubel eenvoudig door de tuin kunt verplaatsen. Zo kan je het tuinmeubel makkelijk op een zonnig plekje neerzetten of juist in de schaduw.

Ligbedden zijn er voor elk budget. Je hebt eenvoudige inklapbare ligbedden tot luxe loungebedden die je kunt verstellen en met zachte all weather kussens. Ga tuinmeubel inspiratie opdoen bij een tuinmeubelwinkel en ontdek welk ligbed voldoet aan jouw wensen en budget. 

 

https://www.gerritstuinmeubelen.nl/