TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Welke fietsaccessoires zijn er?

Welke fietsaccessoires zijn er?

Voor veel mensen is fietsen een leuke en gezonde manier om te bewegen. Een ideale activiteit als je op zoek bent naar avontuur, ontspanning of simpelweg een manier om van A naar B te komen. De fiets biedt talloze mogelijkheden. Als je gaat fietsen zijn er verschillende accessoires die handig of zelfs noodzakelijk kunnen zijn. Een aantal van deze accessoires hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

 • Fietshelm: Hoewel het dragen van een fietshelm niet verplicht is in Nederland, kan het wel zorgen voor extra veiligheid tijdens het fietsen. Vooral bij kinderen wordt het dragen van een helm aangeraden.

 • Fietskleding: Speciale fietskleding is niet per se noodzakelijk, maar kan wel comfortabeler zijn tijdens lange ritten. Denk aan ademende en sneldrogende shirts en broeken met zeem.

 • Fietsverlichting: Goede verlichting is heel belangrijk als je in het donker of bij slecht weer gaat fietsen. Zorg ervoor dat je zowel voor- als achterlicht hebt en gebruik eventueel ook reflectoren.

 • Fietstassen: Als je regelmatig boodschappen doet op de fiets of lange fietstochten maakt, is het handig om fietstassen te hebben. Zo kun je gemakkelijk spullen meenemen zonder dat je last hebt van een zware rugzak. Bij de webshop www.pimpjefiets.nl vind je prachtige fietstassen en nog veel meer fietsaccessoires.

 • Fietspomp: Een lekke band kan altijd gebeuren, dus zorg ervoor dat je altijd een fietspomp bij je hebt om de band snel weer op te pompen. Zo kun je vaak nog net naar de plaatselijke fietsenmaker fietsen zonder dat je velgen kapotgaan.

 

Verplichte spullen voor op de fiets

Naast de bovengenoemde fietsaccessoires zijn er ook een aantal spullen die verplicht zijn om bij je te hebben tijdens het fietsen. Dit zijn hele belangrijke aspecten om je eigen veiligheid te waarborgen:

 

 • Fietsbel: Om andere weggebruikers te waarschuwen als je wilt inhalen of als er gevaar dreigt. Elke fiets moet voorzien zijn van een werkende bel.

 • Reflectoren: Elke fiets moet voorzien zijn van reflectoren op de achterkant, trappers en wielen. Hierdoor ben je snel zichtbaar voor andere weggebruikers in het donker.

 • Remmen: Je remmen moeten goed werken en voldoende kracht hebben om snel tot stilstand te komen. Dit om noodsituaties te voorkomen.

 

Wat zijn de leukste fietsroutes?

Als je alles in huis hebt voor een veilige fietstocht, is het tijd om eens te kijken naar de leukste fietsroutes in Nederland. Hieronder vind je de 5 leukste fietsroutes uit Nederland:

 

 • De LF Zuiderzeeroute: Deze route gaat langs de voormalige Zuiderzee en is maar liefst 440 kilometer lang! Onderweg kom je langs historische stadjes en prachtige natuurgebieden.

 • De LF Maasroute: Deze route volgt de oevers van de Maas en gaat door Limburg, Brabant en Gelderland. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes en mooie natuurgebieden.

 • De LF Kustroute: Deze route gaat langs de kust van Nederland en is in totaal 610 kilometer lang. Onderweg kun je genieten van de prachtige duinen, stranden en gezellige badplaatsen.

 • Nationaal Park De Hoge Veluwe: Dit park heeft verschillende fietsroutes die je kunt volgen door de prachtige natuur. Je komt hier onder andere wilde dieren tegen zoals edelherten en moeflons.

 • De Utrechtse Heuvelrug: Dit gebied biedt talloze fietsmogelijkheden door het bosrijke heuvellandschap. Onderweg kom je langs kastelen, landgoederen en mooie uitzichtpunten.

 

https://www.pimpjefiets.nl/