TB Wonen
Image default
Accessoires

Hoe vind je een mooie muurtekening voor de babykamer?

Als kersverse ouder wil je natuurlijk dat je kleintje het altijd goed heeft, en dat betekent veel liefde en aandacht. Er zijn echter nog heel wat andere manieren om je baby in de watten te leggen, bijvoorbeeld door een mooie muurtekening voor de babykamer te zoeken!

Het is tegenwoordig echter niet altijd gemakkelijk om precies de goede muurdecoratie te vinden die je nodig hebt om de babykamer op te fleuren. Hoe doe je dat nu precies, en waar moet je zoal op letten?

 

De beste tips voor een prachtige muurtekening in de babykamer

De babykamer is een ruimte waar je baby’tje zo goed mogelijk tot rust wil kunnen komen, en daarbij hoort natuurlijk een mooie inrichting. Elk kindje heeft echter behoefte aan een andere stijl en atmosfeer, en dat is precies waarom muurtekeningen zo’n goed idee zijn. Een dergelijke muurtekening voor de babykamer maakt een anders saaie ruimte meteen interessanter en kleurrijker, als je ten minste de juiste keuze maakt. Zo doe je dat:

 

1. Kies voor een afbeelding die bij de inrichting past

De eerste factor waar je op moet letten bij de zoektocht naar een mooie muurtekening, is natuurlijk de inrichting van de ruimte zelf. Als je bijvoorbeeld veel kleuren gebruikt die wat donkerder zijn, kan je een bijpassende muurtekening kiezen. Aan de andere kant kan een contrast ook erg leuk zijn, vooral als je het graag wat opvallender hebt. Kies bijvoorbeeld voor een muurtekening met roze blaadjes of hartjes in een witte babykamer voor wat meer variatie. Baseer je echter ook voldoende op de kleur van het meubilair in de ruimte, zodat alles mooi samen past!

 

2. Ga voor een muurtekening van het juiste formaat

Nog een belangrijke zaak als je een mooie muurtekening zoekt: het formaat. Een kleine muurtekening kan erg leuk zijn als je bijvoorbeeld al voldoende decoratie hebt maar nog een laatste kleine, lege hoekje wat meer leven wilt inblazen. Aan de andere kant werk je een complete, sobere muur dan weer prachtig af met een grote, brede afbeelding. Op een webshop of in de winkel vind je altijd tal van mogelijkheden voor elke situatie en kan je op basis van filters de afmetingen bepalen. Je hoeft dus geen urenlang te zoeken naar het juiste formaat!

 

3. Het soort afbeelding speelt ook een belangrijk rol

Ten slotte moet je natuurlijk ook rekening houden met het soort afbeelding dat je zoekt. Veel mensen houden van eenvoud in de babykamer en gaan voor een eerder panoramisch afbeelding of een muurtekening met lichtblauwe achtergrond waar enkel wat onopvallende, witte wolkjes op staan. Aan de andere kant kan het ook leuk zijn om de babykamer kleurrijk af te werken met een flashy afbeelding die toch rust uitstraalt. Meer dan genoeg mogelijkheden als je een muurtekening voor de babykamer zoekt!