TB Wonen
Image default
Accessoires

Tips voor een kast in je woonkamer

Een kast in jouw woonkamer, slaapkamer of keuken. Eigenlijk is dit onmisbaar meubelstuk in jouw interieur.  Dit meubelstuk is niet alleen praktisch maar bovendien ook een eyecatcher in je interieur. Voordat je een kast gaat uitzoeken en kopen wil jij jezelf natuurlijk eerst verdiepen in wat voor kast je nu eigenlijk echt wilt. Wil jij graag je mooie accessoires showen in je interieur, dan is een open wandkast een perfecte keuze. Wil je toch liever als je verslonden boeken en of tijdschriften laten zien dan kies je natuurlijk voor een mooie boekenkast. Natuurlijk kan je ook nog kiezen voor een mooie sidetable wanneer je opzoek bent naar een geschikt kast met veel opbergruimte maar die je ook nog leuk kunt aankleden.

Om er uiteindelijk helemaal zeker van te zijn wat voor kast je gaat halen, is het belangrijk om vooraf een aantal zaken op te sommen en goed na te denken over de aankoop.

Buffetkast

Een warme en landelijke sfeer in je interieur. Vaak zie je deze terug in de keuken of in de living, maar natuurlijk kan deze ook in je woonkamer. Een kast om perfect je servies en kookgerei op te bergen. Je kan natuurlijk ook al je trendy accessoires en leuke foto’s opbergen in de kast en achter de glazen deurtjes.

Boekenkast

De naam van deze kast zegt natuurlijk al voldoende. Een zeer geliefde kast om al je boeken in te presenteren. Zo geef je al jouw mooie boeken een plekje in je interieur. Uiteraard kan je de kast ook gewoon opvullen met wat fotolijstjes en dergelijk.

Sidetable

De perfecte kast wanneer je niet veel plaats hebt in de ruimte waar je een kast wilt. Een sidetable biedt voldoende ruimte voor het opbergen van je spullen achter de deurtjes, maar je kan de kast ook nog leuk stylen door er accessoires bovenop te zetten. Een sidetable mangohout is vaak niet hoger dan 75-80 centimeter, hierdoor blijft de ruimte ook luchtig en lijkt het niet heel afgesloten. Doordat je er nog items bovenop kunt zetten wordt je sidetable een ware eyecatcher in je interieur. Je kan dus lekker uitleven!

Omdat de sidetable zo populair is tegenwoordig heb je ze ook in verschillende afmetingen, materialen en soorten. Ze zijn onmisbaar in ieder interieur. Inmiddels zijn we allemaal wel een beetje verliefd op de industriële interieurstijl. Hierin past perfect de sidetable van mangohout. Een stevige, stoere sidetable voorzien van zwarte metalen poten met een mooie mangohout blad. Nog meer redenen om voor mangohout te kiezen is omdat het ten eerst een zeer sterke houtsoort is en het laat mooie kleurpatronen zien in het blad. Een sidetable van mangohout heeft ook het minst onderhoud nodig om de kast jarenlang mooi te behouden.

Nog een extra tip wanneer je besluit om voor een sidetable te gaan is dat iedere sidetable bijna is voorzien van lades. Je kan dus iedereen in je huishouden een laatje toekennen.