TB Wonen
Image default
Badkamer

Badkamer verbouwen

Er komt heel veel kijken bij een verbouwing van een badkamer, want stel dat het twee weken duurt voordat de badkamer helemaal klaar is, hoe moet je in die tijd gaan douchen? Hoeveel gaat het allemaal kosten en wat is er allemaal voor nodig om een badkamer te laten verbouwen?

Hoe moet je douchen?

Je badkamer wordt verbouwd en dat betekent dat je niet de douche kan gebruiken, dus hoe moet je jezelf dan schoonmaken? Vroeger werden er voor kinderen kleine badjes gemaakt in de keuken of in de gootsteen zodat ze zichzelf konden wassen of gewoon met een washandje je lichaam mee schoonmaken. Voordeel hiervan het bespaart water en gas, dus soms kan een verbouwing je ook een beetje geld besparen ook al moet je eerst veel geld neerleggen voor de verbouwing zelf. 

Wat moet er vooraf gebeuren?

Als je jouw badkamer wil laten verbouwen komen er veel veranderingen. Je kan dan beter alles verbouwen en vernieuwen waardoor je een tijdje vooruit kan en de eerste stap is hoe wil ik dat mijn nieuwe badkamer eruit komt te zien. Stel je hebt een oude douche met een douche gordijn die kan je laten vervangen door een wat grotere douche met een glazen wand, je kunt van 1 spiegel een dubbele spiegel van maken, je kunt de tegels laten vervangen, een nieuwe toilet laten aansluiten en wellicht wil je nieuwe lichten laten installeren in je plafond in plaats van een lamp dat uitsteekt waardoor de badkamer iets kleiner uitziet. Zoek je nog naar een bouwbedrijf voor de verbouwing? Neem een kijkje op de volgende website: www.vanappeldoornbouw.nl

Heb je dan last van de verbouwing?

Je zou er waarschijnlijk in het begin van de dag er een beetje last van hebben, want je moet eerst de bouwvakkers binnenlaten en na een paar minuten gaan ze beginnen of verder met de verbouwing van de badkamer. Gelukkig zijn de meeste mensen vaak weg om te gaan werken of naar school te gaan en hebben ze niet zoveel last van de verbouwing en ook de buren hebben er niet zoveel last van. Wat wel een ding kan zijn is als ze besluiten om ook op zondagen door te gaan met de verbouwing. Dat kan vervelend zijn voor de bewoners zelf, maar ook voor de buren zeker bij een Christelijke gemeenschap waarin zondag een rustdag is en er amper iets te horen is.