TB Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

goedkope container huren, zo doe je dat

Een afvalcontainer huren is toch best een uitgave, kan dat niet goedkoper? Vaak wel, maar niet altijd. Weten hoe je goedkoop een container kan huren en waar je op moet letten, lees dan verder.

Online een container huren

Je kan naar de afvalverwerker gaan en vragen of hij een container voor je deur plaatst, maar is dat de beste keus? Misschien, maar vaak niet. Bestel je container online. Een containerservice kan slimmer inkopen en heeft vaak goede prijsafspraken. Hier profiteer jij van. Een voordeel van een online containerservice is dat ze all-in prijzen hanteren en weet je waar je aan toe bent, wel zo fijn.

Puincontainer: goedkoopst, maar let wel op

Als je gaat zoeken tussen de containers, dan zie je dat een puincontainer het goedkoopst is. Dat klopt, maar niet alles mag in een puincontainer. Ook al wordt in de volksmond gepraat over een puincontainer als een afvalcontainer waar alles in mag, niet is minder waar. In het echt is een puincontainer een container waar alleen puin in mag, ofwel steensoorten. Denk je goedkoop uit te zijn en gooi je andere afval in de puin container, dan moet de afvalverwerker bij ophalen je hele container uitzoeken (want onderop kan ook ander afval liggen) em het vervolgens sorteren. En je begrijpt, dat doet ie niet voor gratis. Je krijgt een flinke naheffing op je flikker en dat is gewoon zonde. 

Bij veel verbouwingen waar muurtjes gesloopt worden heb je vooral steensoorten en maar een beetje ander. Zonde om dan een bouwcontainer te bestellen waar alles in mag, want die is flink duur. Bestel dan een puincontainer en breng dat beetje ander afval zelf weg naar de werf. 

Kies het juiste formaat

Het kiezen van de juiste containergrootte is cruciaal om de kosten laag te houden. Ja een kleinere container is goedkoper, maar in de praktijk heb je altijd meer afval dan je verwacht. Zeker als de buurman van verderop ook nog wat in je bak gooit (ja dat gebeurt). Bestel dus ruim qua formaat. Beter 1 grote dan 2 kleine, want dat is een stuk duurder en kost meer tijd. Maar heel eerlijk, als je niet heel veel afval hebt, tsja dan bestel je natuurlijk geen grote container. Zo zijn we dan ook weer. 

Voorkom onverwachte kosten

Een goedkope container huren doe je bij de goedkoopste leverancier, toch? Nou ja en nee. Als hij ergens goedkoper is, dan heeft dat soms een reden. Sommige leveranciers leveren goedkoop maar hebben een heleboel kleine lettertjes, waardoor je aan het eind toch veel meer betaald, omdat transport niet mee gerekend is, omdat er maar zoveel kilo in mag zitten of omdat ze extra rekenen als ze de bak op een andere plek zetten dan ze zelf kiezen. Zorg dus dat je bij een partij bestelt die vaste all-in prijzen heeft. Ja als je ander afval in een puinbak gooit of de chauffeur kan niet bij je bak komen, ja dan krijg je soms toch een naheffing, maar goed, dat gebeurt ons niet toch? Niet nu we het weten in ieder geval.