TB Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Klussen op het dak? Koop een daksteiger!

Met het juiste gereedschap wordt klussen thuis niet alleen aangenamer, maar ook veiliger en efficiënter. Zeker als je werken op hoogte verricht, bijvoorbeeld aan je dak. In dat geval is een goede steiger van Steigerdeals essentieel, maar een gewone kamersteiger of rolsteiger zal waarschijnlijk niet volstaan.

De oplossing? Een daksteiger, waarmee je zelfs de gevaarlijkste en meest uitdagende klusjes aan je dak probleemloos tot een goed einde brengt.

Wat is een daksteiger?

Een daksteiger heeft dezelfde functie als eender welk ander soort steiger, namelijk het bieden van een stevige basis om hoogtewerk te verrichten. Het verschil tussen gewone steigers en daksteigers is dat deze laatste over een diagonaal geplaatst frame beschikken. Op die manier passen ze perfect op een schuin dak en kan je gemakkelijker aan de nok. De voordelen van een daksteiger gaan echter nog een stuk verder, zoals je hieronder leest.

Waarom kiezen voor een daksteiger? 3 belangrijke voordelen

1. Gemakkelijker werken aan de randen van je dak

Een van de grootste voordelen van een daksteiger in vergelijking met een ander soort steiger is dat zo’n model het gemakkelijker maakt om te werken aan de randen van het dak. Dit is belangrijk bij verschillende werkzaamheden, zoals het schilderen van kozijnen op een eerste of tweede verdieping.

Je kan gerust proberen om met een gewone steiger van Steigerdeals detailwerk te verrichten aan je dakrand- of nok, maar het risico op vallen is dan wel een stuk groter. Daarbij zal je waarschijnlijk minder nauwkeurig en efficiënt kunnen werken.

2. Oplossingen voor elke situatie

Nog een troef van een daksteiger? Je vindt tegenwoordig een oplossing voor elke situatie. Of je nu een laag, plat dak wilt afwerken met dakbedekking of echt een grote steiger nodig hebt om de schoorsteen van een villa met drie verdiepingen te herstellen, met een daksteiger is alles mogelijk.

Deze flexibiliteit maakt daksteigers een must-have voor professionals die altijd goed werk moeten verrichten, maar ook de gewone klusser kan er wel wat mee. Daarbij kan je de meeste types daksteigers op verschillende manieren aanpassen qua werkhoogte, aantal platforms en meer.

3. Gemakkelijk op en van de steiger

Een stevige, betrouwbare steiger is onmisbaar, maar enkel nuttig als je er ook op een veilige manier van en op kunt klimmen. De meeste daksteigers beschikken dan ook over een enkele of dubbele diagonale trap, waarmee je als het ware over de dakpannen kunt lopen zonder ze rechtstreeks te raken.

Deze trappen hebben bovenaan en onderaan vaak een klem waarmee je ze stevig vastmaakt en zelfs rails aan de zijkanten voor meer houvast. Vooral de klusser die graag extra veiligheidsmaatregelen neemt, heeft dus baat bij zo’n model!