TB Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Wanneer babyolie gebruiken op een pasgeborene

Hoewel het gebruik van babyolie op een pasgeborene misschien een beetje vreemd klinkt, is het eigenlijk heel veelzijdig. Het heeft ook veel volwassen toepassingen. Je kunt het in de huid masseren, wiegkapje voorkomen en nog veel meer. Het is zelfs een veilig en natuurlijk alternatief voor geparfumeerde lotions en crèmes. Het is echter het beste om deze richtlijnen te volgen bij het masseren van je nieuwe aankomst. Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat de olie uit de fles koud zal zijn. Je moet het een beetje opwarmen voordat je het op je baby aanbrengt. Als de olie die je gebruikt een metalen dop heeft, wilt je er zeker van zijn dat je deze vermijdt.

Een andere geweldige manier om babyolie op je pasgeborene te gebruiken, is door de huid te masseren. De NHS beveelt aan om olie pas na de eerste maand op de pasgeboren huid aan te brengen. Dit komt omdat de huid van een pasgeborene zo dun en gemakkelijk beschadigd is. Hierna zal de huid rijpen en een natuurlijke barrière ontwikkelen. Naast massage mag babyolie alleen als vochtinbrengende crème worden aangebracht. Gebruik bij het wassen van de kleding van je baby altijd een wasmiddel dat is geformuleerd voor baby’s, vrij van kleurstof of parfums. Gewone wasmiddelen zijn te hard voor de huid van een pasgeborene.

Wat betreft het gebruik van babyolie op een pasgeborene, raadt de NHS af om oliën op pasgeborenen te gebruiken totdat ze een maand oud zijn. De bovenste laag van de huid is zo gevoelig dat deze gemakkelijk wordt beschadigd. De bovenste laag van de huid rijpt in de eerste maand, waardoor een beschermende barrière ontstaat. Het beste gebruik van babyolie bij een pasgeborene is als massageolie, niet als vochtinbrengende crème. Wat betreft het wassen van de baby, zorg ervoor dat je het wast met een wasmiddel dat is ontworpen voor baby’s. Je wilt niet dat gewone wasmiddelen de huid van een pasgeborene drogen.

Het is een goed idee om babyolie op een pasgeborene te gebruiken voordat hij of zij volledig is ontwikkeld. De olie heeft vele toepassingen, van het hydrateren van de huid tot het behandelen van wiegkap. Het is ook een goed idee om in gedachten te houden dat de babyhuid vocht nodig heeft en dat olie is gemaakt van minerale olie. De olie moet worden verwarmd om contact met de ogen te voorkomen. Je moet het deksel altijd gesloten houden wanneer je baby-olie op een pasgeborene aanbrengt.

Je moet minerale olie op een pasgeborene vermijden totdat ze minstens een maand oud zijn. Dit komt omdat de bovenste laag van de huid nog steeds erg dun is en kwetsbaar voor beschadiging. De bovenste huidlaag van een pasgeborene is erg kwetsbaar en het is gemakkelijk om het per ongeluk te beschadigen. De bovenste laag van de huid is ook gevoelig voor wiegkap. Dit is de reden waarom het beste gebruik voor babyolie is als massageolie.

Lees ook ons artikel over ontspannen bad voor je baby