TB Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Wanneer een interieurplan laten maken?

Als er iets aan een huis of band noem het maar op moet een interieur komen om datgene te installeren. Daarbij heb je een interieurplan voor nodig zodat het duidelijk te zien is waar de producten en materialen geplaatst of toegepast worden. Maar wat komt er allemaal nog meer bij een interieurplan kijken?

Interieurstylist

Een interieurstylist is iemand die je helpt om een interieurplan samen te stellen. De ruimte waaraan gewerkt moet of gaat worden moet er natuurlijk netjes uitzien en niet rommelig of dat het uiteindelijk iets wordt waar je vreselijk spijt van zal krijgen. De interieurstylist heeft meer ervaring en beter inzicht in bepaalde dingen en door samen te communiceren Uiteindelijk moet de ruimte zo ingedeeld zijn op de behoefte van de klant, alleen kan het proces anders verlopen doordat de interieurstylist iets anders aangeeft willen de behoeftes van de klant werkelijkheid worden.

Binnenhuisarchitect

Een binnenhuisarchitect is niet van het interieur, maar meer van het eindresultaat en hoe alles eruit komt te zien en wat uit uitstraalt. Een interieurstylist is meer van waar de lichten het beste kunnen komen, de stopcontacten en hoe de vloerverwarming moet komen te liggen. Een binnenhuisarchitect geeft advies hoe de ruimte op z’n best eruit kan komen te zien. Voorbeeld kan zijn is dat je net je woonkamer hebt verbouwd, alleen moet er nog een vloer inkomen, meubels en misschien moeten de muren geschilderd worden. Een binnenhuisarchitect gaat kijken welke vloer je het beste kan laten leggen bij de kleur van je muur en daarna welke meubels het beste bij kunnen passen. Het gaat om de juiste kleurcombinatie, de juiste indruk en uitstraling dat het geeft aan andere en dat het opvalt in plaats van dat het eentonig is.

Wat ben je kwijt aan een interieurplan?

Wat je al kwijt bent voor het ontwerpen en realiseren van een interieurplan bedraagt gemiddeld al €3.000 per ruimte. Uiteraard kan de kosten verschillen vanwege de grootte van de kamer en wat er aan gedaan moet worden. Een binnenhuisarchitect kost €60 per uur plus je betaalt voor de verschillende werkzaamheden waardoor je tussen de €500 en €7.000 uit kan komen. Een interieurstylist is iets duurder. Daarvoor betaal je €80 per uur en voor advies betaal je ook extra. Voor advies betaal je een bedrag vanaf €100 dat kan oplopen tot €3.500.