TB Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Wat is een hor?

Een hor is in principe niets anders, dan een stuk gaas waarmee u het raam afsluit. Het is nog niet zo heel lang geleden dat het stuk gaas werd vastgezet op een vast houten frame. Het houten frame werd met het gaas in het kozijn geklemd. Het gaas werd met kleine spijkertjes op het houten frame vastgemaakt. Het frame moet wel zeer goed in het kozijn passen. Er mag geen speling zijn, omdat er anders door de spleten nog insecten kunnen komen. Op die manier werden de insecten buiten gehouden.

Het gebruik van een rolhor

Er worden vaak horren gebruikt om nachtelijke insecten buiten te houden. Zoemende muggen kunnen een plaag zijn, als u wilt gaan slapen. Het is daarom ook fijn dat we door horren te gebruiken, tijdens de warme zomerdagen rustig kunnen slapen, omdat er geen vervelende vliegende insecten in de slaapkamer zijn. De koele lucht kan door de horren lekker naar binnen komen. Door in de horren een fijnmazige insectenwering te gebruiken, kunnen vliegen, muggen en andere vliegende insecten niet naar binnen komen. Het is een eenvoudiger om geen vast hor te gebruiken, maar een rolhor. Een rolhor kunt u gemakkelijk de hele dag gesloten in het raam laten staan. Moet u wat uitkloppen, dan doet u het raam even open door het rolhor opzij te schuiven. Door een fijnmazig gaas te gebruiken, is het ook een goede oplossing voor personen die last hebben van hooikoorts.

Vliegen en muggen tegenhouden bij een deur

Vliegende insecten bij een raam buitenhouden is gemakkelijk door het plaatsen van een rolhor. Een rolhor wordt bij een deur ook wel toegepast, maar het is gemakkelijker er een kattenstaart vliegengordijn neer te hangen. Een kattenstaart vliegengordijn is een vliegengordijn met zachte, pluche strengen. De naam dankt het aan het uiterlijk dat wat van een kattenstaart weg heeft. De strengen van het gordijn hangen tegen elkaar, zodat vliegen er niet door kunnen. Wanneer u er of uw hond doorloopt, gaan de strengen gemakkelijk uit elkaar, maar zullen snel achter u sluiten als u door de strengen heeft gelopen. Tijdens de zomermaanden kunnen de deuren, waar een kattenstaart vliegengordijn is bevestigd, gewoon lang openstaan. Er zijn kleurrijke kattenstraat vliegengordijnen. U kunt een kleur nemen die bij uw interieur past. Een kattenstaart vliegengordijn wordt ook door jonge kinderen, honden en katten goed ervaren. De strengen zijn heerlijk zacht om er doorheen te lopen.

https://www.horrenbouw.nl/