TB Wonen
Image default
Consumenteninformatie

Zo bereid jij je voor een snikhete zomer

Ben jij team bakken en braden of juist team schaduw in de zomer? Welk type je ook bent, er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op de warme zomermaanden. Het lijkt nu misschien nog wat ver weg, maar de winter is juist de periode om bijvoorbeeld over een airconditioningssysteem na te denken. Met deze tips ben jij de hitte deze zomer te slim af.

Installeer airconditioning

Laten we beginnen met de echte gamechanger: airconditioning. Het is een investering, maar zo de moeite waard. Een airco houdt je huis niet alleen koel, maar verbetert ook de luchtkwaliteit en helpt bij het reguleren van de luchtvochtigheid. Het is het perfecte wapen tegen die plakkerige zomernachten. Tip: laat het systeem installeren in het voorjaar, dan ben je de zomerse drukte voor. Een gespecialiseerde partij zoals Siersma Installaties helpt je hier graag bij.

Gebruik zonwering en isolatie

Naast airconditioning aanleggen kun je ook op andere manieren afkoelen in huis. Investeren in goede zonwering zoals zonneschermen, rolluiken of zelfs reflecterende raamfolie kan een wereld van verschil maken. Het houdt de hitte buiten en je huis koel. Ook goede isolatie is essentieel; het werkt niet alleen in de winter, maar houdt ook de warmte buiten in de zomer.

Creëer je eigen zomerse bries

Geen airco? Geen probleem! Plaats ventilatoren op strategische plekken in je huis. Een ventilator boven je bed of in je woonkamer kan zorgen voor dat broodnodige briesje waardoor het nèt even lekkerder vertoeven is in huis. Wil je het nóg koeler maken? Experimenteer dan met het plaatsen van een kom ijs voor de ventilator voor extra koelte.

Pas je routine aan naar het weer

Wanneer het echt warm is, pas dan je dagelijkse routine aan. Doe inspannende activiteiten in de koelere ochtend- of avonduren. In andere woorden: houd de Spaanse leeftijl in je achterhoofd. ’s Middags is het moment om even gas terug te nemen en te relaxen. Alle inspannende dingen doe je ‘s ochtends en ‘s avonds. Daarnaast is het slim om ramen en deuren overdag gesloten te houden. Ook gordijnen houd je overdag beter dicht om de zon buiten te houden. En hé, het is het perfecte excuus om siësta’s te introduceren in je dagelijkse schema!

Eet eens wat vaker een waterijsje

Deze laatste tip zal je ongetwijfeld heel vervelend vinden: eet eens wat vaker een (water)ijsje. Een snikhete zomer hoeft niet te betekenen dat je zelf smelt zodra je de voordeur uitstapt. Met wat slimme aanpassingen aan je huis en je dagelijkse routine kun je koel en comfortabel blijven, ongeacht hoe hoog de temperaturen oplopen. Af en toe een waterijsje zorgt voor verkoeling. Je kunt ook extra ijsblokjes toevoegen aan je drankjes om koel te blijven. Dus, zet die airco aan, trek die gordijnen dicht en geniet van je eigen koel paradijsje thuis met een ijsje in de hand. Fijne zomer!

 

 

https://siersma-installaties.nl/