TB Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Dak bekleding op een plat dak

Wanneer u een woning of een schuur heeft die voorzien is van een plat dak, dan moet u dat voorzien van een goede en betrouwbare dakbedekking. Daarvoor kunt u een dakdekker benaderen. Zorg dat het een gecertificeerde dakdekker is. Hij moet weten wat er gedaan moet worden om een kwalitatief goed plat dak aan te brengen. Ook een plat dak moet ons beschermen tegen de vele verschillende weersinvloeden. De dakbedekking moet bestand zijn tegen de hevige stortbuien waar steeds vaker mee te maken krijgen. Het moet ook bestand zijn tegen stormen, koude, hitte, sneeuw en hagel. Daarvoor kunnen we dak bekleding bitumen gebruiken, maar ook EPDM en kunststof. In veel gevallen wordt er gekozen voor bitumen.

Bij een lekkage op een plat dak

Omdat de bitumen dak bekleding ook niet levenslang meegaat, zal het door de jaren heen poreus worden. Het kan zo ver komen dat er een lekkage ontstaat. De lekkage moet zo snel mogelijk worden hersteld. Omdat het een plat dak is, zou u kunnen proberen om de plaats van de lekkage zelf te vinden en het dan te herstellen. In veel gevallen kunt u de plaats van de lekkage niet ontdekken. Wanneer u een dakdekker laat komen, zal deze eerst het dak en de dak bekleding inspecteren. Wanneer ook de dakdekker de plaats van de lekkage niet kan vinden, zal hij u aanraden om de dak bekleding te vernieuwen. Een bitumen dak vervangen, moet door de vakman gebeuren. Voor het bitumen dak vervangen is het belangrijk dat u meerdere offertes laat maken. U zult zien dat het een behoorlijk bedrag is wat u een bitumen dak vervangen moet betalen. Er is echter een goedkopere oplossing.

Een siliconen dakcoating als renovatieoplossing

Wanneer de dakbedekking op uw plat dak verouderd is, kan siliconen dakcoating deze herstellen. Ook wordt er vloeibare bitumen voor gebruikt. Door het gebruik van de vloeibare bitumen, zal het platte dak weer extra worden beschermd tegen vocht en vuil. Het vloeibare bitumen wordt tegenwoordig vaak vervangen door vloeibare siliconen. Het dak wordt door gebruik te maken van vloeibare siliconen weer zo goed als nieuw. De levensduur wordt hierdoor weer met 15 tot 30 jaar verlengd. Bij platdakherstel.nl kunt u de dakcoating online bestellen. De siliconen dakcoating kan in verschillende kleuren geleverd worden. Het is handig om op een plat dak een coating aan te brengen die wit van kleur is. Daardoor zal tijdens de zomermaanden de zonnewarmte worden weerkaatst, zodat het heerlijk koel blijft in huis. Tijdens de wintermaanden blijft het heerlijk warm in huis. De siliconen vloeibare dak bekleding kunt u zelf aanbrengen door gebruik te maken van een roller. U kunt door deze manier uw plat zelf weer helemaal in orde maken, waardoor u veel geld bespaard.

http://www.platdakherstel.nl