TB Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Wanneer is jouw dak aan vervanging toe?

Over het algemeen geldt de regel dat een plat dak tussen de 25 en 40 jaar meegaat. Bij hellende daken is dit het geval na 60 tot 80 jaar. Een plat dak moet sneller vervangen worden doordat het meer weersinvloeden moet verdragen. Ook blijft hier water op staan wat bijdraagt aan hogere belasting van de bedekking. Hoe weet je wanneer jouw dak gerenoveerd moet worden of in zijn geheel vervangen moet worden. Bij het uitvoeren van een dakinspectie kan een dakdekker vaststellen welke werkzaamheden er nodig zijn om jouw dak te herstellen. Woon jij in Brabant? Kies dan voor een dakdekkersbedrijf Den Bosch of voor dakrenovatie Den Bosch. Wanneer is jouw dak aan vervangen toe?

  • Bij vochtplekken aan de binnenkant van het plafond
  • Een vochting aanvoelend huis
  • Lekkage aan het dak of dakgoten
  • Het loodwerk van het dak is beschadigd
  • Schade aan het dakbedekking
  • Terugkerende lekkages

Voordelen vervangen van het dak

Het vervangen van een dak is een grote investering. Toch zijn levert het renoveren van een dak veel voordelen op. Het kan er namelijk voor zorgen dat de waarde van jouw huis verhoogd wordt. Daarnaast zorgt het voor een flinke besparing op de energie rekening. Een goed geïsoleerd dak zorgt er namelijk voor dat de warmte in huis blijft, en zorgt ervoor dat de warmte buiten blijft gedurende de zomer. Wanneer jij jouw woning nog duurzamer wilt maken dan is het aanleggen van een nieuw dak prima te combineren met het aanleggen van zonnepanelen of airconditioning. Daarnaast ben jij de komende jaren weer verzekerd van een lekkage vrij dak en krijgt jouw huis opnieuw een frisse uitstraling.

Hoe vind ik een goede dakdekker?

Een goede dakdekker zit al jaren in het vak zegt een dakdekkersbedrijf uit Rosmalen. Bij het kiezen van een dakdekker kan je op een aantal factoren letten. Goede reviews is daar een voorbeeld van. Kijk online wat anderen te zeggen hebben over de dakdekker. Daarnaast weet jij dat jij met een goede dakdekker te maken heeft wanneer het bedrijf verschillende certificaten bezit. Met het BRL 4702 certificaat toont een dakdekker aan dat het op de juiste manier met de juiste materialen een dakconstructie kan realiseren. Daarnaast heeft een betrouwbare dakdekker jarenlange ervaring in het aanleggen van verschillende constructies. Een goede dakdekker neemt ook nooit voorschotten of contant geld aan.

https://www.adodak.nl/