TB Wonen
Image default
Deur kozijn raam trap

Praktische tips voor glanzend, schone ramen

Zie jij er ook altijd tegenop om de ramen te wassen. Je bent hierbij niet de enige. Ramen wassen staat niet in de top vier van minst populaire huishoudelijke klusjes. Maar toch zullen veel mensen zeggen dat ze het niet graag doen. De reden hiervoor is dat het vaak meer frustratie dan tevredenheid oplevert. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de strepen die na afloop nog zichtbaar zijn. Hoe kun je voorkomen dat het lijkt of al je inspanning voor niets is geweest? We vroegen het aan de glazenwasser Enschede

Wat is het geheim van een streeploos en schoon raam?

“Iedereen is natuurlijk op zoek naar de beste oplossing om schone ramen te hebben waarbij je geen strepen ziet. Wij vroegen dan ook aan de glazenwasser uit Enschede wat het geheim daarbij is. Volgens deze vakman is het in ieder geval belangrijk om met goed materiaal te werken, dat bovendien ook schoon is. Denk bijvoorbeeld aan een spons. Hier mogen geen vuilresten of zand in zitten omdat je dan krassen op het raam zou kunnen maken of het vuil juist uitsmeert over het raam dat je net schoon probeert te maken”. De basis spullen die je nodig hebt bij het ramen wassen zijn volgens de glazenwasser Enschede dus een schone spons en een zeem van goede kwaliteit. Kies voor een schone emmer waar je voldoende water in kunt doen. En kies voor een trekker met een onbeschadigd rubber dat bovendien soepel is. 

Wat is nog meer belangrijk om schone ramen te krijgen?

Een belangrijke tip van de glazenwasser Enschede is dat je, voordat je de ramen met water gaat schoonmaken, eerst zorgt dat al het losse vuil al zoveel mogelijk verwijderd is. Zorg er dus voor dat je alle spinnenwebben uit de hoeken haalt en dat je met een zachte borstel zand en bijvoorbeeld insecten weghaalt. Niet alleen van de kozijnen, maar ook van de vensterbank. Als dat gedaan is, kun je met water en schoonmaakmiddel aan de slag. Let er ook op dat het water niet te heet is, lauw water geeft een prima resultaat volgens de glazenwasser uit Enschede.

Nog meer tips van de glazenwasser Enschede

“Gebruik je afwasmiddel? Doe dan niet teveel hiervan in het water. Hoe harder het schuimt, hoe groter de kans dat je strepen achterlaat. Maak je spons ook niet te nat want dat zorgt voor extra druppels op je raam. Houd bij het wassen ook een vast patroon aan. Werk van boven naar beneden tijdens het aanbrengen van het water met de spons. Maak met de trekker tijdens het drogen ook bewegingen van boven naar beneden en van links naar rechts. Hiermee kun je gelijkmatige banen aanhouden. Wil je iets hebben om te ontvetten dan voeg je een klein beetje azijn aan het sopje toe. Kies niet voor ammoniak”. Dit ontvet ook maar de glazenwasser Enschede raadt dit af omdat het een vrij agressieve werking heeft en bovendien een blauwe gloed op je ramen kan achterlaten. Zorg tenslotte voor een keukentrapje zodat je ook goed  bij de bovenkant van de ramen kunt komen. En heb je ramen die gewassen moeten worden waar je echt zelf niet bij kunt, dan kun je natuurlijk altijd de glazenwasser Enschede inschakelen.