TB Wonen
Image default
Doe-het-zelf

De perfecte vloer voor jouw huis!

Als je net een nieuw huis hebt gekocht of je huidige huis een opknapbeurt wilt geven, is het belangrijk om te bedenken welke vloer het beste bij jouw wensen en behoeften past. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals hout, pvc, laminaat en vloerbedekking, en elk heeft zijn eigen voordelen. Als je nog niet zeker weet welke vloer het beste bij je past, maak dan een afspraak met een vloerenexpert. Een expert die houten vloeren van Europa Parket verkoopt kan je helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw huis.

Verschillende soorten vloeren

Een houten vloer is een klassieke keuze die nooit uit de mode raakt. Houten vloeren zijn duurzaam, stijlvol en makkelijk te onderhouden. Een nadeel van houten vloeren is dat ze kunnen krassen oplopen of geleiden statische elektrische lading want kan zorgen voor ongemakkelijke schokken. PVC vloeren zijn een budgetvriendelijke optie die steeds populairder wordt. PVC vloeren zijn makkelijk te leggen, onderhoudsvriendelijk en kunnen in verschillende kleuren en designs worden verkregen. Een nadeel van PVC vloeren is dat ze niet zo duurzaam zijn als houten vloeren en dat ze niet zo stijlvol zijn.

Laminaatvloeren zijn een goedkope optie die eruit ziet als een houten vloer, maar ze zijn gemaakt van kunststof of houtvezel. Laminaatvloeren zijn makkelijk te leggen, onderhoudsvriendelijk en kunnen in verschillende kleuren en designs worden verkregen. Een nadeel van laminaatvloeren is dat ze niet zo duurzaam zijn als houten vloeren en PVC. Daarnaast ziet een laminaatvloer er nooit zo mooi uit als echt hout of PVC.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een systeem waarbij warm water door kleine leidingen in de vloer wordt rondgepompt. Dit zorgt ervoor dat de vloer aangenaam warm aanvoelt, waardoor er minder stookkosten worden gemaakt. Vloerverwarming is ook een gezondere optie, omdat er geen stof door de lucht wordt geblazen. Daarnaast is vloerverwarming makkelijker te installeren als je een ondervloer van beton hebt. De leidingen kunnen daar op gelegd worden waardoor er een zandcementvloer kan worden gestort als afwerking. Daar boven op kun je PCV of een ander soort vloer leggen.

Wist je dat je ook vloerverwarming op houten vloer kan gebruiken?

Ja, vloerverwarming op houten vloer is mogelijk. Het is wel belangrijk om te checken of de houten vloer geschikt is voor vloerverwarming. Als je twijfelt, raadpleeg dan een vakman.

Voordelen van vloerverwarming

– Geen stof door de lucht

– Gezonder

– Makkelijker te installeren

– Efficiënter dan radiatoren

– Je voelt je niet koud aan je voeten

Nadelen van vloerverwarming

– Vloerverwarming is duurder in aanschaf dan radiatoren

– Vloerverwarming werkt minder goed als je huis niet goed geïsoleerd is

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, denk dan eens aan vloerverwarming in combinatie met een houten vloer of PVC. Dit is een gezonde en efficiënte manier van verwarmen die steeds populairder wordt.