TB Wonen
Image default
Doe-het-zelf

De top 5 planten en tuinaccessoires voor de herfst

We gaan langzaam aan weer richting herfstweer en dat betekend dat onze prachtige zomertuinen ook mee veranderen. Er zijn echter een hele hoop populaire keuzes om ook in de herfst van uw tuin een paradijs te maken. Dit zijn momenteel de top 5 kandidaten voor een prachtige tuin. 

  1. Viooltjes

Viooltjes zijn prachtige kleurrijke en sterke planten waarvan je het hele jaar door kunt genieten. Het zijn goedkope en makkelijke planten waar je geen groene vingers voor nodig hebt om ze te verzorgen. Er zijn vele verschillende soorten in prachtige kleuren zodat uw tuin zelfs in de winter een plaatje blijft. Leuke planten en bloemen kan je kopen bij online planten shop

  1. Fruitstruiken

Fruit is natuurlijk altijd bij de supermarkt te koop, maar er gaat niks boven het kweken van je eigen heerlijke fruit. Deze fruitstruiken fleuren je tuin enorm op en kunnen zomaar tien jaar meegaan. Dit is natuurlijk een geweldige investering waar je ook nog eens lekker fruit uit eigen tuin voor terug krijgt. Je hebt niks bijzonders nodig voor het planten en onderhouden van je fruitstruiken, dus een prima toevoeging voor een prachtige tuin. 

  1. Bloembollen

Het herfstseizoen is het ideale moment om de tuin in te gaan en bloembollen te planten. Er zijn vele verschillende bloembollen waar je uit kan kiezen. Ze bloeien vaak op uiteenlopende momenten, afhankelijk van welke bol je plant. Als je in najaar alvast begint met het planten krokussen en narcissen, heb je begin van het volgende jaar al een prachtig bloeiende tuin. Ook zijn er bloembollen die in de herfst en winter opbloeien. Zo kan je elk seizoen prachtige bloemen hebben om naar te kijken. 

  1. Vogel accessoires

We hebben in Nederland vele prachtige vogels die vaak een bezoekje komen doen in de tuin. Het voeren van vogels moet het hele jaar door gebeuren, maar in het najaar en de winter geeft het nog wat extra sfeer aan je tuin. Je kan pinda’s rijgen, vetbollen ophangen en strooivoer neerleggen. Er zijn natuurlijk ook prachtige accessoires die je tuin nog meer flair geven en ook de vogels voeren. Er zijn tegenwoordig prachtige vetblokhouders, huisjes voor pindakaaspotten en andere attributen voor de vogeltjes. Je kan ook alvast met een oog op de lente beginnen met vogelhuisjes ophangen zodat je tegen die tijd kleine babyvogeltjes in je tuin hebt. 

  1. Leiboom

Leibomen zijn het hele jaar door ontzettend populair, dus ook in het najaar. Deze prachtige groene boom kan multifunctioneel worden ingezet en is een echte aanwinst voor elke tuin. Ze functioneren ideaal als zonnen of windscherm, en geven een statige sfeer aan je tuin. Ze hoeven maar twee keer per jaar gesnoeid te worden, dus geen stress. 

Zo zie je maar dat ook in het najaar voor elke tuin prachtige planten zijn. Welke stijl of vorm je tuin ook heeft, met deze populaire planten zit je altijd goed.

 

https://onlineplantenshop.nl/