TB Wonen
Image default
Doe-het-zelf

Schoenen poetsen

Schoenen je kent ze wel. Iedereen heeft ze maar hoe maak je ze nu goed schoon? Ik zal je een paar goede schoenen poetsen tips geven want witte sneakers of leren schoenen onderhouden kan erg moeilijk zijn maar met goede schoenverzorging en reiniging kunnen schoenen veel langer mee.

Stap 1: De veters schoonmaken

 

Tijdens het schoenen poetsen is het het makkelijkst om bij de veters te beginnen. Verwijder de veters uit de schoenen en haal de losse stukken stof en troep met de hand weg. De veters grondig schoonmaken gaat het makkelijkst met behulp van een wasmachine. Doe ze in de wasmachine en ze zijn zo goed als nieuw.

Stap 2: Binnen- en buitenkant schoenen reinigen

Na het verwijderen van de veters is het tijd om de binnen- en buitenkant van je schoen te reinigen. Het is aan te raden om als eerst te beginnen met grofweg de binnen- en buitenkant van de schoen schoon te maken door de schoen af te borstelen en/of gebruikt te maken van een stofzuiger.

Wanneer het grove vuil van de schoen verwijderd is begint de echte reiniging. Gebruikt hiervoor de Saphir Medaille d’Or Foam Cleaner. Doe het op de schoen, wacht een paar minuten en dan kan je het vuil met een doekje of een borsteltje van de schoen verwijderen.

Stap 3: De zolen

 

En als laatst de zolen. Ook deze worden vies of verkleuren van de zon of het warme asfalt. Maar ook hier hebben wij een makkelijke oplossing voor. Dit is de Saphir Medaille d’Or Deep Cleaner. Na het aanbrengen kan je makkelijk de vlekken verwijderen en zullen de zolen weer naar oude kleur hersteld worden.

 

Schoen waterdicht maken

 

Als laatst heeft Spose nog een oplossing om je schoenen langer schoon te houden, Saphir Medaille d’or Protector Spray, spray om de schoenen waterdicht te maken en langer schoon te houden.

Eindresultaat

 

Schoenen schoonmaken, inmiddels weet je hoe het moet. Sportschoenen, hakken of leren schoenen je kan het allemaal schoonmaken door middel van deze uitleg over het reinigen van schoenen met behulp van de Spose

https://spose.nl/how-to/schoenen-poetsen