TB Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

20 meter LED-strip – een totaaloverzicht

20 meter LED-strip – een totaaloverzicht

In deze blogpost gaan we uitgebreid in op de LED strip van 20 meter. We bespreken waar je op moet letten bij de aanschaf van een ledstrip, de verschillende eigenschappen van ledstrips, hoe je ze installeert en of ze geschikt zijn voor buitengebruik. We gaan ook in op de voordelen van LED-strips en hoe ze te dimmen. Tot slot geven we antwoord op de vraag of je de ledstrip wel of niet op maat kunt knippen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een LED-strip van 20 meter?

Bij de aanschaf van een ledstrip van 20 meter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat de strip die u overweegt compatibel is met het voltage in uw land. Bovendien moet u rekening houden met het type zelfklevende achterkant van de strip.

Sommige strips worden geleverd met een afpelbare lijm die gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is, terwijl andere worden geleverd met een meer permanente lijm die enige moeite kost om te verwijderen. Houd ook rekening met de helderheid van de strip. Is de LED strip dimbaar of niet. Ten slotte moet u rekening houden met de prijs van de strip. LED-strips kunnen in prijs variëren van relatief betaalbaar tot vrij duur.

Wat zijn de kenmerken van een LED Strip 20 Meter?

LED strips van 20 meter hebben doorgaans een aantal belangrijke kenmerken. Eerst en vooral zijn ze extreem lang – zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze 20 meter lang. Bovendien zijn ze erg dun – de meeste stroken zijn slechts enkele millimeters dik. Ze hebben meestal ook een zelfklevende achterkant waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangebracht en verwijderd. Bovendien zijn de meeste LED-strips dimbaar, wat betekent dat je de helderheid van het licht dat door de strip wordt uitgestraald, kunt aanpassen. En tot slot kun je de LED strip knippen op maat, indien nodig.

Hoe installeer ik een LED-strip van 20 meter?

Het installeren van een LED-strip van 20 meter is relatief eenvoudig en ongecompliceerd. Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat het oppervlak waarop u de strip installeert schoon en vrij van vuil is. Vervolgens moet u de beschermende achterkant van de lijm op de achterkant van de strip verwijderen. Oefen vervolgens eenvoudig druk uit om de strip op het gewenste oppervlak te plakken. Eenmaal aangebracht, kunt u uw stroombron aansluiten en genieten van uw nieuwe lichtbron!

Is de ledstrip 20 meter geschikt voor buitengebruik?

Ja, de ledstrip van 20 meter is een waterdichte led strip voor buiten. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle ledstrips gelijk zijn gemaakt – sommige zijn specifiek ontworpen voor gebruik binnenshuis, terwijl andere probleemloos zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Bij het kiezen van een ledstrip voor buiten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor gebruik buitenshuis en dat deze een IP-classificatie heeft die aangeeft dat deze zonder problemen bestand is tegen blootstelling aan vocht of water.

Kortom, ledstrips van 20 meter bieden veel voordelen en voordelen ten opzichte van andere verlichtingsopties die momenteel op de markt zijn. Ze zijn eenvoudig te installeren, veelzijdig genoeg voor zowel binnen- als buitengebruik (afhankelijk van hun IP-classificatie), dimbaar en relatief betaalbaar in vergelijking met andere opties. Dus als u nieuwe verlichtingsoplossingen voor uw huis of bedrijf nodig heeft, zijn ledstrips misschien wel perfect voor u!

https://123ledstrips.nl/algemeen/led-strip-20-meter/