TB Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Drie praktische oplossingen voor rust in huis

Je hoofd explodeert van al het geluid in huis. Je kat stopt maar niet met mauwen, en je vrouw ook niet. Geintje natuurlijk, maar een overdaad aan geluid in huis kan wel degelijk een behoorlijke aanslag op je gezondheid en algemeen welzijn veroorzaken. Om niet compleet gek te worden in een veel te druk huis, is het daarom aan te raden om voor voldoende rust te zorgen in huis. Dit doe je in een paar simpele stappen.

Bewaak de rust met een boek

Als je een druk leven hebt, kan het heel ontspannend zijn om een boek te lezen. Met een boek kun je even de wereld helemaal buitensluiten en volledig opgaan in jouw eigen wereldje. Een boek kun je bovendien op je eigen tempo lezen en het werkt vaak rustgevend om dit op een rustige plek te doen, zoals een knus leeshoekje in huis, of je eigen slaapkamer. Wedden dat je je al meteen een stuk relaxter voelt?

Filter het geluid in huis met een geluidscabine

Miaaaauuuwwww! Als je een kat in huis hebt dan ken je ongetwijfeld de ‘jengel-miauw’ van je kat als het beestje vindt dat zijn personeel te langzaam werkt. Vaak klinkt het alsof de kat in kwestie vermoord wordt of op zijn minst heel erg veel onrecht wordt aangedaan. Maar zodra je de deur opendoet, stopt het gejengel meteen en kun je vervolgens dienst doen als slaapbank of lakei. Kun je wel even een momentje zonder dit kattengejank? Of het geluid van een ander soort huisdier? Dan zou je zeker eens een kijkje kunnen nemen bij Esmono Sound: specialist in geluidscabines. Dit is een leverancier van maatwerk geluidscabines. Je kunt bij hen ook occasions bestellen, als je niet een volledig nieuwe cabine wilt kopen, maar juist eentje die wat voordeliger is. Het grote voordeel hiervan is dat deze cabines ook zijn nagekeken op kwaliteit en indien nodig zijn er onderdelen vervangen. Hierdoor is de kwaliteit van een tweedehands geluidscabine net zo goed als die van een nieuwe geluidscabine.

Geniet van quality time met je gezin of ga naar buiten

Als je eenmaal tot rust bent gekomen in een basic geluidsstudio op maat (of een rustige kamer) wordt het tijd om weer op te laden. Dit doe je door echt tijd vrij te maken voor quality time. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar juist door tijd voor je gezin of vrienden te maken kun je meestal weer goed opladen voor een drukke week. Ben je iets minder van de drukte en meer van de natuur? Ga dan eens in je eentje naar buiten en maak een lange wandeling in de wijk of in een mooi natuurgebied. Hierdoor kom je weer helemaal tot rust en ben je weer klaar voor een nieuwe werkweek!

https://esmono.nl/