TB Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Hoe krijg je je energierekening lager?

Het simpele antwoord is, natuurlijk, door minder te stoken en minder elektriciteit te gebruiken. Je doucht korter, je trekt alle stekkers uit alle stopcontacten, je draagt een trui als je het koud krijgt, je zet een thermoskan thee in plaats van één kopje per keer, je droogt de was buiten, je wast op lage temperaturen, je zet de vaatwasser alleen aan als het écht niet anders kan en je laadt je apparatuur alleen op als je deze nodig denkt te hebben. Maar is dat voldoende? Levert dat écht genoeg op? Nee, helaas. Natuurlijk zijn bovenstaande maatregelen allemaal energiebesparend, maar wat nu als de warmte via het dak je huis verlaat? Of als je de toch voelt als je langs een muur loopt? Dan is isolatie een oplossing om eens in overweging te nemen.

Isoleren kun je in veel gevallen zelf doen

Met de materialen die je bestelt bij Jan de Isolatieman kun je zelf al heel veel doen. Door de hoge kwaliteit van deze materialen merk je al snel het verschil. Maar welk deel van je huis pak je het eerst aan?

1.   Het dak

Met het isoleren van je dak, of dat nu een schuin of een plat dak is, zorg je er namelijk voor dat je huis beter op temperatuur blijft. Je weet het waarschijnlijk nog wel van school: warme lucht stijgt. En dus gaat jouw, duur gestookte, warme lucht via je dak naar buiten als je dak niet goed is geïsoleerd. Je kunt op de website alle materialen bestellen die je nodig hebt voor het isoleren van je dak. Heb je vragen over wat handig is of over hoe je deze klus het best kunt aanvliegen? Dan kun je contact opnemen met de specialisten van Jan de Isolatieman. Zij kunnen je adviseren over alle verschillende mogelijkheden.

2.   De muren

Spouwmuurisolatie is erg populair in nieuwbouwprojecten. Maar als je huis eenmaal een tijd staat, is het wat lastiger. Je kunt er dan beter voor kiezen om een voorzetwand voor de muur te plaatsen. Tussen de voorzetwand en de muur kun je dan isolatiemateriaal gebruiken. Dit zorgt direct voor een groot verschil. Een nadeel kan zijn dat je huis, qua oppervlakte, iets kleiner wordt, maar dat betaalt zich dubbel en dwars terug in de veel lagere energierekening! Ook hier staan de specialisten van Jan de Isolatieman voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

3.   De vloeren en de kruipruimte

Voel je wel eens een frisse wind om je enkels als je over je vloer loopt? Dat is een teken dat je vloer wel wat isolatie kan gebruiken. Nu zal er door de vloer en de kruipruimte niet direct veel warmte verdwijnen, maar deze tocht kan er wel voor zorgen dat je veel minder wooncomfort hebt dan je eigenlijk zou willen. Door te kiezen voor vloerisolatie en het isoleren van je kruipruimte zorg je ervoor dat je wooncomfort aanzienlijk verbetert. Door de isolatie zul je, als bijkomend voordeel, ook minder hoeven te stoken en zal je energierekening lager worden.