TB Wonen
Image default
Familie

Het perfecte kinderfeestje, gewoon bij jou thuis

Een kinderfeestje thuis vieren. Het is een van de grootste nachtmerries van menig ouder, en dat is best begrijpelijk. In de eerste plaats omdat het veel tijd, energie en creativiteit vergt om leuke activiteiten te bedenken en samen met hen uit te voeren. Daarnaast beschikt niet iedereen over een groot huis. Vaak wordt er gedacht dat de ruimtes in huis niet groot genoeg zijn om een groep kleine kinderen te herbergen, zeker als het feestje in zijn geheel binnen moet plaatsvinden. Uiteindelijk belandt men meestal in een ballenbak, zwembad, bioscoop of speeltuin, waardoor er fikse bedragen betaald worden. Maar dat kan anders. Het is namelijk ook mogelijk om entertainment in huis te halen en anderen het werk voor je te laten doen.

Een workshop

Met name voor de wat oudere kinderen is een workshop dé oplossing om ze actief bezig te houden. Hierbij kan er gedacht worden aan de wat bekendere workshops, zoals cupcakes versieren of sieraden maken. Je hoeft hier zelf meestal niks voor aan te schaffen, de aanbieder neemt alle ingrediënten en de benodigde attributen en keukenapparatuur zelf mee. Wat vaak als een enorme meerwaarde wordt ervaren, is dat kinderen iets maken dat ze mee naar huis kunnen nemen. Een andere populaire optie, zijn dansworkshops. Het enige dat moet gebeuren, is wat meubels aan de kant schuiven om ruimte te maken. Naast het oefenen van een choreografie, die ze aan het einde van de middag uitvoeren, worden er vaak ook allerlei muzikale spelletjes gedaan. Dansworkshops zijn er in alle mogelijke stijlen, van salsa tot hiphop.

Een voorstelling boeken

Bij een voorstelling denken we automatisch aan een bezoekje aan het theater. Maar wist je dat het ook mogelijk is om de voorstelling in huis te halen? Het aanbod is tegenwoordig enorm, en beschikbaar voor alle leeftijden. Gaat het om een groepje jongere kinderen? Dan kan een clown of goochelaar een uitkomst zijn. Een kindershow boeken hoeft niet heel prijzig te zijn, je betaalt voor de uitvoering, niet per kind. Er kunnen dus zo veel kinderen aanwezig zijn als je wilt. Valt de verjaardag van je kind samen met een andere festiviteit? Sla twee vliegen in een klap door een thematische voorstelling te boeken, bijvoorbeeld een sinterklaasvoorstelling op locatie of een Halloween show.

Een thematisch feestje

Wil je verschillende type activiteiten? Kies dan voor een thematisch feestje, zoals een circusfeestje of een piratenfeest. Kinderen krijgen niet alleen een voorstelling te zien, maar nemen ook actief deel door zelf een stukje van de show uit te voeren. Ze leren een dansje, een goocheltruc of de beginselen van jongleren. Daarnaast worden ze meestal geschminkt en worden er versnaperingen geleverd, die aansluiten op het thema. Super origineel!