TB Wonen
Image default
Huis bouwen

Wat moet je doen als je ruitschade hebt?

Stel. Je hebt buren en die buren hebben kinderen. Die kinderen hebben een bal en, je kunt het al raden, die bal gaat bij jou door het raam. Dat gaat over het algemeen per ongeluk, maar ondertussen zit jij met de ruitschade. Glas is een prachtig materiaal dat bestand is tegen veel zaken. Denk dan, bijvoorbeeld, aan regen en storm, aan sneeuw en ijs. Maar zo’n bal… nee, daar is een ruit niet tegen bestand.  Een beschadigde ruit is niet alleen niet om aan te zien, het zorgt er ook nog eens voor dat je zult stoken voor de mussen én vlak het gevaar van dat scherpe glas ook niet uit. Wat je dan het best kunt doen? Je schakelt een glasherstel bedrijf in. Kies voor Glaspunt en je weet zeker dat je een gekwalificeerde glaszetter aan huis krijgt. Glaspunt heeft vestigingen in heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt.

Wat gaat het glasherstelbedrijf doen?

Om te beginnen is het fijn om te weten dat de medewerkers van Glaspunt 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar staan. Zij weten ook dat jij niet te lang met een kapotte ruit wilt zitten, ze kunnen in geval van spoed zelfs al binnen 30 minuten bij je zijn!

Is de glaszetter bij je gearriveerd? Dan zal eerst de schade worden opgenomen. Hoe groot is de ruit en kan deze ruit direct vervangen worden? De glaszetter heeft altijd verschillende soorten glas mee, zodat in veel gevallen de ruit vervangen direct kan plaatsvinden. Heeft jouw ruit een afwijkend formaat of een glassoort die niet mee is? Dan wordt een goede, tijdelijke oplossing toegepast. In de meeste gevallen zal dan gekozen worden voor een noodvoorziening van glas of, als het echt niet anders kan, hout.

Al snel zal deze noodvoorziening vervangen worden door een ruit. Je ziet dan al snel niets meer van de schade.

Maar er is meer

Veel mensen hebben een glasverzekering of een opstalverzekering waar ook het glas onder valt. Het kan een heel gedoe zijn om de verzekering te moeten inschakelen. Daarom kun je ook dit deel van het vervangen van een ruit na schade aan de glaszetter van Glaspunt overlaten.

Ook kan de glaszetter je informatie geven over het vervangen van ruiten. Heb je nog enkel glas? Dan zul je veel baat hebben bij de nieuwste soort dubbel glas: HR++ glas. Je merkt dat al snel op je energierekening!

Wat moet je niet doen?

Ga niet zelf aan de gang. Blijf het liefst zo ver mogelijk bij het glas uit de buurt. Een gebroken ruit is heel scherp en bestaat uit heel veel kleine en grotere stukken glas. Glas dat nog in de sponning hangt kan vallen en kleine schilfertjes glas kunnen zich, onder je schoenen, pantoffels of sokken, door je hele huis verspreiden. Laat het opruimen van het gebroken glas echt over aan de glaszetter. Hij heeft de materialen om dat veilig en duurzaam te kunnen doen.