TB Wonen
Image default
Huishoudelijk

De was drogen of een wasdroger gebruiken

Wil je net gewassen was drogen en vraag je je af of je de was beter op een droogmolen kunt drogen of beter een wasdroger kunt gebruiken? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rij gezet waarom je beter de was kunt drogen op een droogmolen.

Wanneer je gebruik maakt van een droogmolen of een droogrek dan gebruik je geen stoom en is dus erg milliuevriendelijk. Als je de was buiten hangt kan de wind er tevens lekker door waaien en dat zorgt voor een heerlijk frisse geur van je wasgoed. Ook voor het mooi houden van de kleding is het ophangen van wasgoed beter omdat er minder slijtage optreed.

Een droogmolen wordt vaak met een grondanker in de tuin geplaatst maar je hebt ook droogmolens met een voet waar je de molen in kunt zetten. Een voet is ideaal als je de droogmolen wilt kunnen verplaatsen of opbergen. Dit is ook handig als je niet zoveel ruimte in de tuin hebt. Droogrekjes kun je natuurlijk ook buiten neerzetten en er zijn ook droogrekken die je bijvoorbeeld aan de deur kunt hangen.

Als je buiten geen ruimte hebt om je kleding op te hangen dan kun je het ook binnen ophangen op een droogrek. Wanneer je de was binnen ophangt is het natuurlijk goed om dit op te hangen dicht bij een raam zodat het overtollige vocht van de was weg kan en de was goed droog wordt door de luchtstroom. Hang de kledingstukken verder zo ver mogelijk uit elkaar zodat het sneller en goed kan drogen.

Ook in de winter is het niet altijd goed weer, een stuk kouder of een stuk vochtiger waardoor je kleding een stuk moeilijker droogt. In dat geval kun je er natuurlijk voor kiezen je was binnen op te hangen of toch gebruik te gaan maken van een wasdroger.