TB Wonen
Image default
Inrichting

3 hacks om voor je vloerkleden te zorgen

Vloerkleden zijn een geweldige manier om kleur, patroon en textuur aan een kamer toe te voegen. Door een vloerkleed in je woon- of slaapkamer te leggen, wordt de kamer gezelliger en warmer. Een kwaliteitstapijt is een investering die jaren meegaat. Of je nu een duur of goedkoop vloerkleed hebt, je moet er goed voor zorgen. Met goed onderhoud kunnen je vloerkleden schoon zijn en er mooi uitzien. Daarom moet je je tijd besteden aan het reinigen en onderhouden van de vloerkleden. Hier zijn enkele tips om voor je vloerkleden te zorgen.

Regelmatig stofzuigen

Regelmatig stofzuigen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Het verwijdert vuil, stof en ander vuil dat zich in de vezels kan verzamelen. Gebruik een stofzuiger met een klopper of borstelrol om diep in het kleed te komen. Vermijd het gebruik van hulpstukken zoals nylon borstelharen of metalen wielen die je Volero vloerkleed kunnen beschadigen. Stofzuig je vloerkleed wekelijks voor het beste resultaat, maar als je huisdieren of kinderen in huis hebt, moet je misschien dagelijks of om de dag stofzuigen. Als er vlekken of verkleuring zijn, gebruik dan milde zeep en warm water op een spons met een schrobborstel voor het stofzuigen. Zo kan je vloerkleed volledig gereinigd worden.

Reinig gemorste vloeistoffen onmiddellijk

Gemorste vloeistoffen kunnen vlekken of verkleuring op je vloerkleed veroorzaken als ze niet meteen worden opgeruimd. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het zal zijn om de vlek volledig te verwijderen en het oorspronkelijke uiterlijk van je vloerkleed te herstellen. Dep indien mogelijk gemorste vloeistoffen onmiddellijk na het ontstaan ​​op met een schone witte doek, zodat je ze niet te lang in de vezels laat trekken. Als je water moet gebruiken om gemorst materiaal op te ruimen, dep het dan onmiddellijk daarna droog met keukenpapier, zodat er geen vocht in het rugmateriaal van je vloerkleed kan trekken.

Draai het tapijt

Je moet het tapijt roteren op basis van voetverkeer. Door je vloerkleed te draaien, voorkom je slijtage die wordt veroorzaakt door ongelijkmatige looppatronen op dezelfde plek in de loop van de tijd. De beste manier om een ​​vloerkleed te draaien, is door het om de paar weken van begin tot eind om te draaien. Je kunt meubels ook eenvoudig verplaatsen, zodat verschillende gebieden meer verkeer ontvangen dan andere.

https://www.volero.nl/