TB Wonen
Image default
Inrichting

3 tips voor de beginnende horeca ondernemer

Voor veel mensen is het een droom om een eigen horeca zaak te beginnen, alleen waar begin je? Het starten van een eigen onderneming is altijd spannend. Er komt veel bij kijken, zoals het vinden van een geschikte locatie, het creëren van een aantrekkelijk menu en het aantrekken van klanten. Als beginnende horecaondernemer is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten waar je moet beginnen. In dit artikel delen we drie waardevolle tips die je kunnen helpen bij het opstarten van jouw horecaonderneming.

Tip 1: Onderzoek je doelgroep en concurrentie

Voordat je begint met het plannen van je horecaonderneming, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar je doelgroep en concurrentie. Wie zijn je potentiële klanten? Wat zijn hun voorkeuren en behoeften? Welke soorten horecagelegenheden zijn er al in de omgeving en hoe kun jij je onderscheiden?

Door je doelgroep en concurrentie goed te kennen, kun je gerichter je menu samenstellen en je marketingstrategie bepalen. Misschien is er bijvoorbeeld nog geen vegetarisch restaurant in de buurt, waardoor je kunt inspelen op de groeiende vraag naar plantaardige gerechten. Met een bepaalde stijl in je onderneming zou je je onder andere ook kunnen onderscheiden met je concurrenten; je moet je klanten een reden geven om terug te komen. Kaja.nl is een groot horeca meubilair fabrikant waar je voor je onderneming terecht kan. 

Tip 2: Zorg voor een sterke online aanwezigheid

Tegenwoordig kom je er niet meer onderuit om geen sterke online aanwezigheid te hebben. Het hebben van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website is een must. Hier kunnen klanten informatie vinden over je menu, openingstijden en contactgegevens. Een tip is om ervoor te zorgen dat de website mobielvriendelijk is, omdat veel mensen tegenwoordig hun telefoon gebruiken om informatie op te zoeken.

Naast een website is het ook belangrijk om actief te zijn op social media. Creëer een Instagram en Facebook account en deel daar je gerechten en andere evenementen op. Dit helpt niet alleen om je horecabedrijf onder de aandacht te brengen, maar kan ook zorgen voor mond-tot-mondreclame en het aantrekken van nieuwe klanten.

Tip 3: Investeer in goede personeelstraining en meubilair 

Het hebben van vriendelijk en goed opgeleid personeel is erg belangrijk voor het succes van je horecaonderneming. Zij zijn het gezicht van je bedrijf en hebben direct contact met je klanten. Investeer daarom in goede personeelstraining, zodat zij de juiste vaardigheden hebben om klanten goed te bedienen. Train je personeel niet alleen op het gebied van klantenservice, maar ook op het gebied van productkennis en efficiënt werken.

De uitstraling van je onderneming is iets wat je doelgroep moet aantrekken. Investeer daarom in goed horeca meubilair dat jaren mee kan gaan en in een stijl die je de komende jaren wil uitstralen. Het is belangrijk dat de inrichting van je horecazaak goed samenhangt en niet te overweldigend is voor klanten. 

 

https://www.kaja.nl/