TB Wonen
Image default
Inrichting

Huis verduurzamen? Gebruik isolerende raamfolie

De afgelopen maanden was het constant in het nieuws. En we raken er eigenlijk ook niet over uitgepraat. De hoge energieprijzen en gasprijzen. Ze rijzen de pan uit. En dat komt in deze tijd waarin eigenlijk alles al zowat duurder is geworden, helemaal niet goed uit. Want als de kosten zo hoog blijven, blijft er geen cent meer over om nog iets leuks te gaan doen. Hoogste tijd dus om eens nader te bekijken hoe we toch zo comfortabel mogelijk kunnen blijven leven en toch enigzins geld besparen.

Isolerende raamfolie de oplossing tegen kou

Natuurlijk is de meest efficiente manier om kosten te besparen, de verwarming uit zetten. Maar daarmee beperk je waarschijnlijk ook het woon comfort. Wij hebben de oplossing voor jou! Gebruik isolerende raamfolie voor al jouw ramen!

 

isolerende raamfolie

isolerende raamfolie is door iedereen gemakkelijk op de ramen te plakken

Isolerende raamfolie niet alleen voor enkelglas ramen

De meeste mensen denken dat isolerende raamfolie alleen geschikt is voor ramen van enkelglas. Maar dat is onjuist. Wel is het zo dat je het meeste effect kunt bereiken als je deze raamfolie op enkelglas plakt. Je kunt tot wel 50% warmte behouden. Dat is behoorlijk veel! Heb je ramen van dubbelglas of hr? Dan is er ook isoleerfolie voor dit soort glas te koop. De aankoop van dit folie valt best mee. En je moet je bedenken dat die aanschafprijs eenmalig is. Je kunt daarna het folie zolang op je ramen laten zitten als je maar wilt. Ik persoonlijk zou het niet meer verwijderen. Het werkt in de zomer namelijk ook isolerend. In de zomer houdt dit plakfolie de warmte van buiten tegen. In de winter houdt het folie de kou van buiten tegen. Hiermee kun je dus zowel in de winter als in de zomer verduurzamen. In de winter houdt je de warmte binnen en kun je dus besparen op stookkosten. In de zomer blijft je huis koeler en kun je dus besparen op kosten voor bijvoorbeeld de airco.

Hoe plak je dit isolerende folie?

Het is afhankelijk van het type isoleerfolie je koopt. Sommige raamfolies plak je zo op je ramen omdat het zelfklevend is. Ander isolerend folie moet je eerst met een föhn warm maken. Op zich moet je er een middagje voor uit trekken om zo je huis optimaal te beschermen tegen kou.

Kun je wel door dit folie heen kijken?

Jazeker! Je raam wordt misschien een heel klein beetje donkerder. Dat moet je helaas op de koop toenemen. De meeste mensen vinden dit niet erg. Als je het raamfolie ook echt netjes opplakt, zo dat je geen luchtbelletjes en bobbeltjes zien, zul je ook helemaal niet in de gaten hebben dat het folie op de ramen zit. Oja, wat ook nog belangrijk is, is het feit dat je het aan de binnenkant van je ramen moet plakken. Niet aan de buitenkant dus! Wil je meer weten over het isolerende raamfolie? Wil je het kopen of wil je bijvoorbeeld weten hoe het dan kan dat dit glasfolie warmte en kou kan buiten of binnenhouden? Kijk dan eens op de site van Raamfolieonline.nl

Kijk hier voor isolerende raamfolie enkelglas

Kijk hier voor isolerende raamfolie hr++ glas