TB Wonen
Image default
Keukens

Buisframe eetkamerstoelen van De Machinekamer

Vintage en nieuwe buisframe stoelen

De Machinekamer is meer dan 15 jaar begnnen met het opknappen van oude buisframe stoelen. Na de ene kwam de andere stoel: ze gingen als warme brodjes over de toonbank. De verzameling buisframe stoelen werd al snel aangevuld met vintage design vondsten uit de jaren ’30 t/m ’80. Ook nu is de buisframe stoel nog altijd prominent aanwezig binnen het aanbod van De Machinekamer. Naast de vintage buisframe designklassiekers hebben we een eigen collectie buisframe meubels. Stoelen en fauteuils van de merken Dykmeyer en Tubax. Allemaal met de hoge kwaliteit en verfijnde afwerking die we Machinekamer-waardig vinden. We laten het je graag zien tijdens je bezoek aan één van onze showrooms. De Machinekamer heeft showrooms in Zaandam en Utrecht, geopend van dinsdag tot en met zondag. Uiteraard kun je het aanbod ook via de website bekijken en bestellen.

Buisframe eetkamerstoelen van Dykmeyer en Tubax

Dykmeyer en Tubax zijn eigen labels van De Machinekamer en zijn hier dan ook exclusief te koop. Zo is er bijvoorbeeld Dykmeyer stoel De Purmer, een rechtlijnige buisframe stoel. Geïnspireerd op de Avant Garde stoelen uit de jaren ’30. Door de knik in het buisframe staat de rugleuning licht gekanteld. Deze buisframe eetkamerstoel is verkrijgbaar met of zonder bakeliet armleuning, die iets gebogen is. Ook is er Tubax stoel Elsene, Waar De Purmer een rechtlijnige buisframe stoel is, heeft de Elsene sierlijke rondingen. Dit is terug te zien in het frame dat gebogen is. De zitting heeft een licht toelopende vorm en de rug heeft een uiteenlopende vorm. Doordat de zitdiepte van de Elsene net iets groter is, merken we dat langere mensen de voorkeur leggen bij deze buisframe eetkamerstoel. In een Elsene stoel zit je wat meer rechtop, dan bij De Purmer. Een heel ander model is de Buisert. Deze is in drie kleurstellingen te koop. Tot slot is er nog slede buisframe fauteuil De Zwaan: een grote favoriet onder de buisframe liefhebbers.

De standaard uitvoeringen op de website zijn met Manchester ribstof. Wil je een andere stof op jouw buisframe eetkamerstoel of fauteuil? Dat kan! Kom langs in de showroom om jouw stof uit te kiezen. Een zwart frame is overigens ook mogelijk.

https://www.demachinekamer.nl/nl/collectie/stoelen/buisframe-stoelen-en-fauteuils