TB Wonen
Image default
Meubels

De juiste vorm eettafel vinden

Eettafels zijn het middelpunt van de eetkamer. Ze bieden een ruimte voor familie en vrienden om samen te eten, maar ze kunnen ook de toon zetten voor de hele kamer. Als het tijd is om een nieuwe eettafel te kiezen, zijn er verschillende factoren om te overwegen: vorm, grootte, stijl en kleur. De vorm van de eettafel kan je eetervaring maken of breken. Je moet de vorm van de tafel dus zorgvuldig kiezen op basis van de beschikbare ruimte en het aantal mensen dat er aan gaat zitten. De meest populaire opties zijn een ronde en vierkante eettafel. Welke vorm past het beste bij jouw eetkamer?

Ronde eettafel

De eettafel rond hout is ideaal om ruimte te besparen. Dat komt omdat deze tafel meer ruimte kan opvullen dan andere tafelvormen. Aan deze tafel kunnen ook meer mensen plaatsnemen. Ronde eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. Als je met een klein gezin woont en je eetruimte smal is, kies dan gewoon een kleine ronde tafel die plaats biedt aan 4 personen. Maar als je een grote familie hebt en je nodigt ze vaak uit voor een etentje of een feestje, kies dan voor een ronde eettafel met een grotere diameter. Aan de grote tafel passen tot 10 personen. De vorm van de tafel kan ook helpen om een intieme setting te creëren met vrienden en familie wanneer je samen eet. Bovendien is de ronde tafel kindvriendelijk omdat hij geen scherpe randen heeft.

Vierkante eettafel

De klassieke stijl van de vierkante tafel maakt hem zeer veelzijdig in elk huis. Je kunt hem gebruiken als accent stuk of als complete eetkamer set. Door de vierkante vorm zijn er meer zitplaatsen aan de tafel en is er minder ruimte nodig. Dit maakt hem perfect voor kleine keukens en eetkamers waar de ruimte beperkt kan zijn. Deze tafel maakt ook meer beweging rond de tafel mogelijk zonder tegen andere stoelen of mensen die naast je zitten te botsen. Als er niet veel ruimte is in je keuken of eetkamer, dan is een vierkante tafel wellicht een betere optie, omdat die minder ruimte inneemt dan een ronde.

Welke vorm is beter?

Het kan moeilijk zijn om te beslissen welke eettafel vorm het beste is. Dat komt omdat elk huis andere soorten eettafels nodig heeft. Om de juiste tafel voor jouw eetkamer te bepalen, moet je nagaan hoe ruim je eetruimte is. Vervolgens is het ook noodzakelijk om te letten op het aantal mensen dat de tafel zal gebruiken.