TB Wonen
Image default
Slaapkamer

Beste matras getest en vergeleken

We weten allemaal dat slapen een belangrijk onderdeel is van het leven. Als we een goede nachtrust hebben en uitgerust wakker worden, kunnen we er overdag weer tegenaan. Om goed te kunnen slapen, moeten we een goed bed hebben waar we heerlijk op kunnen slapen. Een belangrijk onderdeel daarbij is een goed matras. Ga altijd eerst proefliggen. Je moet zelf beoordelen of een matras lekker ligt. Een goed matras verschilt. Je hebt buikslapers, zij- of rugslapers. Kijk of het matras je goed ondersteund voor jouw slaaphouding. Ook moet de druk van het lichaam goed over het matras worden verdeeld. Een goed matras ligt lekker, ondersteund goed en gaat lang mee. Bij de test van de Consumentenbond is het Emma matras meerdere malen als beste getest. Ze hebben er velen met elkaar vergeleken en op de belangrijke punten beoordeeld. Ga ook na of je een bepaalde periode het matras mag gebruiken om te kunnen beoordelen of het matras goed voor je is. Er zijn tegenwoordig veel aanbiedingen die aangeven dat je het matras 100 dagen thuis mag uitproberen. Is het niet goed, dan kun je het weer inleveren en krijg je je geld terug of kan je een ander matras uitzoeken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

Wanneer je een nieuw matras wil aanschaffen, is het belangrijk dat je niet over een nacht ijs gaat. Ga naar meerdere beddenzaken en als je denkt dat je een goed matras ziet, ga er dan eerst op proefliggen. Je moet het matras uitproberen in de slaaphouding die je hebt. Het matras moet een goede ondersteuning geven als je erop ligt. De druk van je lichaam moet goed over het matras verdeeld worden. Wanneer het matras lekker ligt en goed ondersteund, is het belangrijk dat je nagaat wat het kost en hoe lang het meegaat.

Wat zijn de voordelen een traagschuim matras?

Er zijn veel personen die een bepaalde slaaphouding hebben. Daarbij is het belangrijk dat als ze op een matras liggen een goede ondersteuning hebben. Wanneer er een verkeerd matras wordt gebruikt, zullen je nek-, schouder- en heupen niet goed worden ondersteund. Dan heb je pijn als je wakker wordt. Doordat traagschuimmatrassen drukverlagend werken, worden de drukpunten goed verdeeld. Een traagschuim matras zal zich helemaal naar je lichaam vormen.Dit soort matras past zich aan naar jouw lichaam, verlicht de drukpunten op je lichaam, biedt de beste ondersteuning aan en gaat ongeveer tien jaar mee. Het is dus niet enkel comfortabel, maar daarbovenop erg duurzaam!

Wat is de levensduur van een matras?

Het is moeilijk aan te geven wanneer je je matras moet vervangen. Als je matras niet meer de goede ondersteuning biedt, dan wordt het tijd om je matras te vervangen. Ook kan je een versleten matras herkennen aan de kuilvorming, onaangename geurtjes en vlekken in het matras. In een matras kunnen bacteriën zich ophopen en er kunnen schimmels ontstaan. De levensduur is afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van het matras.

Wat kost een goed matras?

Er zijn veel verschillende prijsklassen voor het kopen van een matras. Je kunt ook niet zeggen dat een duur matras beter is, dan een goedkoop matras. Het is een persoonlijke keuze. Er zijn er die beweren dat een matras van € 200 fantastisch slaapt en anderen zweren bij een matras van € 2000. Je kunt zeggen dat de gemiddelde prijs van een traagschuimmatras rond de € 900 ligt, een polyether matras rond de € 200 en een pocketvering matras rond de € 500. Ga proef liggen en neem dat matras waar je het lekkerste op ligt. Je kunt dus niet zeggen dat een traagschuim matras het beste matras is. Het beste matras is dat matras waar je heerlijk op ligt. De kostprijs van een matras is niet bepalend of je ’s morgens uitgerust wakker wordt.

https://www.slaaphub.nl/