TB Wonen
Image default
Slapen

Moeite met opstaan? Vanaf nu niet meer!

Het zomer seizoen is afgelopen en de dagen worden weer kouder. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat het steeds lastiger wordt om uit bed te komen. Je ligt nog heerlijk onder je warme dekens, maar moet toch echt de kou in om je klaar te maken voor een nieuwe dag. We weten dat dit voor een groot gedeelte van de samenleving een probleem is, vooral voor de mensen die zichzelf geen ochtendmens noemen. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om dit probleem op te lossen. Hoe? Dat vertellen we je in deze blog! 

Stop. Met. Snoozen!

Om te beginnen is het belangrijk om te stoppen met snoozen. Zodra de wekker gaat en je op de knop drukt, val je weer in een lichte slaap. Dit zorgt ervoor dat wanneer de wekker voor de tweede keer gaat, je daarna nog slapper en vermoeiender bent. Uiteindelijk moet je toch uit bed, dus waarom niet meteen wanneer je wakker bent? Wij raden aan om een wekkerradio dab+ aan te schaffen, zodat je niet wakker hoeft te worden met een vervelend alarm geluid. Wanneer je met de radio wakker wordt, begin je je dag toch net even wat positiever. 

Op een natuurlijke manier wakker worden

Licht stimuleert de aanmaak van dopamine. Dopamine is een stofje wat ervoor zorgt dat je de nodige energie krijgt. Door ‘s ochtends veel licht toe te laten in je kamer, maak je dopamine aan voordat je wakker wordt. Dit helpt je enorm bij het vroeg opstaan! 

 

Daarom raden wij het aan om zonder gordijnen of raam verduistering te slapen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gewoon alternatieven bedacht voor het natuurlijk wakker worden. Denk bijvoorbeeld aan de Philips Wake Up Light die ervoor zorgt dat je op een natuurlijke en gezonde manier wakker wordt. Probeer het maar eens uit. Je zult al meteen het verschil merken. 

Leg je spullen klaar

Wanneer je vroeg wilt opstaan is het belangrijk om alles zo makkelijk mogelijk te maken. Leer daarom jezelf aan om de avond van tevoren alvast je kleren klaar te leggen voor de volgende dag. Leg ze klaar bij de douche zodat je zonder nadenken kunt douchen. Neem trouwens een koude douche, zodat je de bloedcirculatie rustig op gang laat komen. Daarnaast geeft een koude douche je ook een energiekick om de dag krachtig te beginnen. 

Eerder je bed opzoeken 

Als je in de ochtend niet kunt opstaan door vermoeidheid, ben je niet uitgerust. Een logische oplossing: eerder slapen. Verschuif je focus dus ook daar naar, in plaats van naar de ochtend. Eerder slapen is namelijk een stuk minder intimiderend dan vroeg opstaan. Als het je lukt om er vroeg in te liggen, kost het een stuk minder moeite om in de ochtend wakker te worden.