TB Wonen
Image default
Stedelijk Wonen

Prefab woningen: Wat zijn ze, en waarom heb je er een nodig?

Tegenwoordig draait het om duurzame levensstijlen en ook onze huizen zijn meer afgestemd op het milieu om ons heen. Hoe past een snel te bouwen, geprefabriceerde, modulaire woning in dit plaatje? Laten we een paar veelgestelde vragen over prefabwoningen onderzoeken.

Allereerst, wat is een prefab woning? Is het hetzelfde als een modulaire woning?

Je hebt misschien mensen termen als “prefab” of “modulair” door elkaar horen gebruiken, en hoewel ze zeker verwant zijn, kunnen de termen duidelijk onderscheiden worden. Een modulaire woning is één soort prefab, of “prefab”, gebouw, maar een prefab is niet altijd modulair. Prefab betekent gewoon dat de woning off-site wordt gebouwd en ter plaatse wordt geassembleerd en geïnstalleerd. Het kan worden geprefabriceerd in modules, of op andere manieren.

Hoe staan prefab modulaire woningen op de vastgoedmarkt?

Dit is een veel voorkomende vraag voor iedereen die wederverkoop of een beleggingspand overweegt. Modulaire woningen worden op dezelfde manier getaxeerd als traditionele woningen, en kunnen absoluut ideale kandidaten zijn voor beleggingsobjecten. Prefab modulaire woningen zijn compact en onderhoudsarm, waardoor ze een geweldige investering zijn voor zowel permanente woningen als vakantiewoningen. Net als conventioneel gebouwde woningen, vallen modulaire woningen onder dezelfde planning en vergunningseisen als elk ander gebouw. Alle woningen vereisen bouwvergunningen, die worden afgegeven door landmeters of certificeerders. 

Kunnen modulaire woningen worden gepersonaliseerd, of hebben ze een gestandaardiseerd ontwerp?

Het antwoord is ja, op beide vragen. De meeste prefab fabrikanten bieden gestandaardiseerde maten en plattegronden aan om de efficiëntie te optimaliseren en de kosten te minimaliseren. Een prefab vakantiehuis bij Oosthuis bijvoorbeeld kan je volledig personaliseren. Elk ontwerp is afgestemd op de locatie om optimale energiewaarden te verkrijgen en de behoefte aan kunstmatige verwarming en koeling te minimaliseren.Een prefab woning zorgt ervoor dat het huis efficiënt is, maar ook huiselijk aanvoelt. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van geprefabriceerde modulaire woningen?

Samenvattend:

  • Ontwerpen en materialen houden rekening met het milieu, de esthetiek van de klant en de energie-efficiëntie.

  • De bouw vereist veel minder overlast op de bouwplaats met minder geluidsoverlast, minder grondverzet en minder verstoring van de plaatselijke flora en fauna.

  • De bouwtijd is veel sneller dan de traditionele bouwtijd en wordt beschermd tegen weersvertragingen of inspecties ter plaatse.

  • Prefab modulaire woningen worden gemaakt in modules die perfect passen op smalle, binnenstedelijke locaties, of ingebouwd in grotere structuren waar nodig.

 

https://www.oosthuis.nl/woningtypes/vakantiewoning/