TB Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Dit is de top 3 van mooie poorten voor iedere tuin

Ben je op zoek naar een mooie poort voor in je tuin? Zoek dan niet verder, want in deze top 3 vind je de populairste poorten van dit moment. En het grote voordeel: ze passen in vrijwel iedere tuin. Welke poort kies jij voor jouw buitenruimte?

1. De enkele en dubbele sierpoort

Aan de top van onze lijst staat de enkele sierpoort, een klassieke keuze die elegantie en verfijning uitstraalt. Deze poorten zijn vaak gemaakt van staal en kenmerken zich door hun sierlijke ontwerpen met krullen en decoratieve elementen. Een enkele sierpoort is niet alleen praktisch voor kleinere ingangen maar voegt ook een romantisch en tijdloos gevoel toe aan je tuin. De mogelijkheid om deze poorten te personaliseren met diverse ontwerpen maakt ze een favoriet onder tuinliefhebbers. Overigens zijn dubbele sierpoorten ook heel geliefd als toegangspoort voor grote tuinen.

 

2. De dubbele moderne poort

Op de tweede plaats vinden we de dubbele moderne poort. Deze poorten spreken vooral aan door hun strakke lijnen en minimalistische ontwerp, waardoor ze perfect passen in hedendaagse tuinontwerpen. Vaak gemaakt van materialen zoals aluminium of roestvrij staal, bieden ze een hoge mate van veiligheid en duurzaamheid. De dubbele moderne poorten zijn ideaal voor bredere toegangspunten en maken een krachtig statement. Ze kunnen worden aangepast met verschillende afwerkingen en kleuren om naadloos aan te sluiten bij de stijl van elke tuin.

3. De dubbelstaafmatpoort

Ten slotte, maar zeker niet minder belangrijk, staat op drie de dubbelstaafmatpoort. Deze poort wordt steeds vaker gebruikt als achtertuinpoort bij nieuwbouwwoningen. De poort wordt in combinatie met dubbelstaafmathekwerk geplaatst, en een veel gebruikte toepassing is dat men klimop tegen het hekwerk aan laat groeien, om een natuurlijke en toch stevige afscheiding voor de achtertuin te creëren.

https://hekkenpoorten.nl/