TB Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Trends in tuinmeubels

Nu de zomer in aantocht is spenderen we steeds meer tijd buiten. Hoe fijn is het dan als je tuin of balkon helemaal trendy is ingericht. Lees snel verder als je benieuwd bent naar de laatste trends op het gebied van tuinmeubels.

Organische rondingen

Vaak zie je dezelfde trends voor binnen ook terug in de tuin. Zo zijn ronde, organische vormen in het interieur niet meer weg te denken en ook buiten zien we ronde details steeds vaker terug. Denk dan aan een prachtige ronde tuintafel, een organische tuinbank en een rond vloerkleed bij je loungeset. Een organisch gevormde tuinbank kenmerkt zich door de ronde vormen en oogt wat zachter dan een tuinbank met hoeken en net als een ronde eettafel voor binnen, bespaar je met een ronde tuintafel ruimte. Je kunt er makkelijk omheen lopen. Het is dus een goede uitkomst als je een wat kleinere buitenruimte hebt. Daarnaast is een ronde tafel ook gezellig, omdat je iedereen goed kunt aankijken. Bij Hartman shop je prachtige ronde exemplaren waar je met veel mensen aan plaats neemt.

Groen in je tuin

Met groen in je tuin bedoelen we niet alleen mooie planten, maar ook duurzame materialen. Zo zijn bepaalde houtsoorten erg duurzaam, zoals teakhout. Teakhout blijft jarenlang mooi, zonder al te veel onderhoud. Het kan goed tegen verschillende weersomstandigheden en je hebt geen last van nare splinters. Ook bamboe valt onder een duurzaam materiaal en oogt daarnaast prachtig natuurlijk in je tuin of op het balkon. Naast hout is metaal ook best wel groen. Het kost redelijk wat energie om te produceren, maar het materiaal gaat wel erg lang mee, mits je het onderhoudt.

Verleng je woonkamer

Houd de stijl binnen hetzelfde als buiten door je woonkamer als het ware te verlengen. Zo word jouw buitenruimte eigenlijk je tweede woonkamer en is het nóg meer genieten in de zomermaanden. Een tweede woonkamer creëer je echt niet alleen met een overkapping, maar ook door knusse hoekjes te maken. Als je de ruimte hebt is het heerlijk om naast een eethoek ook een loungegedeelte te hebben in je tuin. In de collectie van het Spaanse merk Kave Home vind je de mooiste loungebanken en –sets. Zo kun je, net als binnen op je bankstel, ook buiten fijn relaxen op een zonnige dag of na een lange werkdag. Leg wat kussens neer op je loungeset, geef een rond vloerkleed een mooie plek en zet een outdoor tafellamp neer voor late avonden in je tuin.