TB Wonen
Image default
Verbouwen

Wanneer kiezen voor een nieuwe groepenkast.

Wanneer kiezen voor een nieuwe groepenkast?

Wanneer u overschakelt van het ene apparaat naar het andere, zoals koken op gas apparatuur in uw keuken is er altijd een reden om de groepenkast te vervangen. Deze omschakeling kan gebeuren tijdens elk huisverbeteringsproject, dus maak je geen zorgen. Als iemand bijvoorbeeld kiest voor een inductiekookplaat nadat hij zijn badkamer heeft gerenoveerd of zonnepanelen heeft geïnstalleerd, zal hij ook nieuwe meters nodig hebben omdat dat soort apparaten meer elektriciteit verbruiken dan traditionele apparaten en zelfs problemen kunnen veroorzaken met circuits die anders niet direct met elkaar in verband staan, dit gebeurt meestal als er te veel elektrische apparaten tegelijk zijn geïnstalleerd.

Een andere reden om uw meterkast te vervangen is als een apparaat een andere plaats in huis nodig heeft. Of u heeft verouderde apparatuur en moet de onderdelen daarvan vervangen, zoals bij elektriciteits- of gasmeters. Wij raden altijd aan dit werk door professionals te laten doen, omdat zij precies weten welke stappen nodig zijn voor de veiligheid tijdens de installatie, terwijl ze ook zorgen voor nauwkeurig vakmanschap.

Dit heb je gemiddeld per woning nodig voor meterkast vervangen.

Het aantal groepen in uw huis kan een groot verschil maken. Herenhuizen hebben doorgaans 8-12 groepen nodig, terwijl appartementen er slechts 4 of 6 nodig hebben voor een gelijke stroomverdeling; er kunnen echter ook andere factoren meespelen, zoals het aantal apparaten dat u hebt, die dit besluitvormingsproces beïnvloeden (bijvoorbeeld: aardlekschakelaar). Het is belangrijk dat een elektricien deze vragen kent, want hij zal ze allemaal zorgvuldig met zijn klanten doornemen bij de installatie van nieuwe bedrading in elk huis.

Kies ik voor een fase 1 of fase 3 verdeelbord?

Gebruik je veel apparaten op één groep, dan kies je automatisch voor een fase 3 verdeelbord. De meeste huishoudens hebben een fase 1 groepenkast. Bij bedrijven zie je meer fase 3 verdeelkasten. De kosten van een nieuwe meterkast zijn afhankelijk van de fasegroepenkast die nodig is.

Een groepenkast kiezen.

Groepenkasten zijn wat uw huishoudelijke apparaten draaiende houdt. Het blijkt dat A-merken beter presteren dan B-merken als het gaat om deze kleine jongens, dus zorg ervoor dat je een uitstekende krijgt! U kunt alle oude meters of zekeringen vervangen door dit type verdeelkast, zodat ze allemaal weer probleemloos werken – denk er alleen aan: als hun stroomverbruik sterk van elkaar verschilt, bestaat de kans dat sommige niet correct zijn geïnstalleerd, wat zou leiden tot grote problemen zoals een kortere levensduur

Ons advies.

Zoekt u een elektricien omgeving Eindhoven met 20 jaar ervaring in het aanleggen van meterkasten. Neem dan eens contact op met Eletricien Eindhoven.

https://www.elektricien-eindhoven.nl/