TB Wonen
Image default
Verbouwen

Welk deel van je huis pak jij het eerst aan?

Als je net bent verhuisd en je hebt een klein budget, dan neem je waarschijnlijk genoegen met het huis zoals het is. Je plakt hier een nieuw behangetje, je schildert daar een muurtje in een frisse kleur en je legt een mooi kleed op de vloer. Heb je een tijdje lekker kunnen sparen, dan wordt het tijd om de rest van je huis aan te pakken. Maar waar begin je?

Eerst een nieuwe keuken?

Ben je een keukenprins of -prinses? Dan staat het voor jou al vast: die nieuwe keuken moet er zo snel mogelijk komen! Je kunt er dan voor kiezen om de keuken op dezelfde plek te laten of juist een stuk aan je huis te (laten) bouwen om de keuken de prominente plek te geven die bij jouw stijl past. Een kookeiland, een kraan waar behalve koud en warm water ook kokend en bruisend water uit komt, extra luxe keukenkastjes zonder grepen en een schitterende wasbak. Ook een afzuiginstallatie in het kookeiland of naast de kookplaat is een goede, luxe optie. Wat je ook gaat doen, je kunt wel wat inspiratie gebruiken. Bezoek daarom Grando Keukens Purmerend. Ze kunnen je daar precies vertellen wat de mogelijkheden zijn binnen jouw budget én ze denken graag met je mee om voor jou de mooiste keuken ooit te maken!

Dan kan het werk beginnen!

Eerst moet, dat spreekt voor zich, de oude keuken eruit. Door goed te plannen en te zorgen dat je alle materialen in huis hebt, kun je ervoor zorgen dat je zo kort mogelijk zonder werkende keuken zit. En ach. Het koken op een camping pitje en de afwas doen in een teiltje heeft, voor tijdelijk, ook wel iets! Maak goede afspraken met de loodgieter, de tegelzetter, de keukenbouwer en de stukadoor. Dit voorkomt irritatie en té lang moeten wachten op je nieuwe keuken.

Of eerst een nieuwe badkamer?

Doe je zwaar fysiek werk en kom je iedere dag bezweet thuis? Dan kun je niet zonder fijne badkamer. Het kan dan ook goed zijn dat je, zodra je voldoende hebt gespaard, eerst de badkamer wilt gaan aanpakken. Een nieuwe badkamer wordt, in de meeste gevallen, gemaakt op de plek van de oude, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een (kleine) slaapkamer “op te offeren” om daar een grotere badkamer te kunnen maken. Het voordeel is dan dat je er fijn én een inloopdouche én een ligbad in kunt doen. Je hoeft dan niet meer in bad te douchen. Wil je graag een toilet in je badkamer en was dat er eerder niet? Dan moet je wel even rekening houden met flink loodgieterswerk. Terwijl je hier allemaal over nadenkt kun je, op je gemak, wat inspiratie opdoen voor je nieuwe badkamer. Dit doe je bij Grando Badkamers Purmerend. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen van nieuwe badkamers en kunnen je adviseren over alle mogelijkheden. Je zult versteld staan!

Dan kan het werk beginnen!

Heb je alles op een rijtje en weet je precies wat je wilt? Dan begint het werk ook hier met slopen. Dat zorgt voor een tijdelijk ongemak dat de moeite dubbel en dwars waard is als de badkamer eenmaal klaar is. Tot die tijd zul je je even moeten behelpen op het gebied van hygiëne. Douche bij de sportschool of bij de buren. Heb je een tuin? Dan kun je er ook voor kiezen om een tijdelijke douche in de tuin te plaatsen.

Welk project pak jij als eerste aan?