TB Wonen
Image default
Verhuizen

Huis verkopen? Presenteer je woning goed!

En dan is het moment aangekomen, het moment dat je nooit voor mogelijk had gehouden: je gaat je huis verkopen! Je herinnert je nog goed, het enthousiasme bij de sleuteloverhandiging, het aanpassen van het interieur naar een stijl die helemaal bij jullie past. Geen haar op he hoofd had gedacht dat je hier ooit weer weg zou gaan!

Natuurlijk zien jullie uit naar de nieuwe fase in jullie leven, maar toch. Hoe nu het huis te presenteren dat het de juiste kopers vind tegen de juiste prijs?

Hoe presenteer je je woning voor de verkoop?

De woningmarkt is krap momenteel en de prijzen stijgen nog steeds. De pandemie heeft daar niets aan veranderd en misschien zelfs wel gestimuleerd door hetr vele thuiswerken. Voor iedere woning zijn er meerdere gegadigden en prijzen schieten door het plafond, dus kun je je afvragen of je je uberhaubt druk moet maken over interieurstyling en woningpresentatie.

Vergeet echter niet dat niet iedereen in staat is door dingen heen te kijken en als je je kansen wilt vergroten let dan op de volgende aandachtspunten:

  • Wie is de doelgroep van de woning die je gaat verkopen? Heb je een starters woning of gaan jullie kleiner wonen omdat de kinderen het huis verlaten hebben? KIjk dan goed naar de huidige trend in woningstyling zodat potentiele kopers het idee hebben er zo in te kunnen!
  • Door de jaren heen stapelen zich dingen letterlijk op in je interieur. Loop daarom met een kritisch ook door je huis en begion alvast met opruimen. Dit helpt je bovendien alvast met de verhuizing. Dat enen extra tafeltje dat daar is neergezet omdat het zo handig is, maar eigenlijk niet past, moet weg. Dat lampje dat je bij de kringloop heb gekocht om dat hoekje op te lichten was eigenlijk maar tijdelijk totdat je een mooiere had gevonden, staat er nog steeds, etc.etc.
  • Hoe zit het met het kleurgebruik? Donkere stemmingvolle kleuren maken een woonkamer gezellig en knus, maar ook visueel kleiner. Als mensen voor de eerste keer een ruimte betreden kan het maar beter ruim en licht lijken. Bovendien is het makkelijker bestaande meubels te plaatsen in een ruimte met neutrale kleuren.

Nu is het hartstikke lastig om je eigen woning goed te kunnen beoordelen vanuit de ogen van de potentiële doelgroep dus wellicht moet je overwegen hulp te zoeken.

Wie kan je helpen je woning te stylen voor de verkoop?

Bij veel huizenverkopers ligt het voor de hand om een vriend of vriending om advies te vragen. De lijnen zijn kort en vaak is het een vriendendienst en spaart het kosten. Maar kan hij of zij echt een onafhankelijk advies geven en durven ze ook hun gedachten uit te spreken?

Wellicht moet je eens nadenken over professioneel en onafhankelijk advies.

  1. De makelaar kan je natuurlijk helpen maar dit is per makelaarskantoor verschillend en je kunt je afvragen hoe ondafhankelijk ze zijn.
  2. Een interieuradviesbureau met diensten op het gebied van interieur en styling kan uitkomst bieden en somminge bieden ook verhuur van meubels en interieuraccesoires aan.
  3. Een professionele woningfotograaf brengt alle ruimtes neutraal, realistisch en licht in beeld, maar is nog geen verkoopstylist. en staat dit niet garant voor een aantrekkelijke woningpresentatie.

Bekijk de video hieronder om te zien wat een verschil woningstyling kan maken:

Tot slot

Realiseer je dat de beslissing om je woning te verkopen genomen is en droom alvast van je nieuwe woning. Het dromen ovef jje nieuwe woning en het onderzoeken van je nieuwe woonomgeving is de enige manier om lost te komen van je bestaande huis. 

Probeer je dan ook los te koppelen, want dan kun je de juiste dingen doen en je huis op de juiste manier te presenteren voor de nieuwe koper.

Succes!