TB Wonen
Image default
Verhuizen

Tips voor het gebruik van een verhuislift

Verhuizers maken vaak gebruik van de geavanceerdste apparaten en materialen om de verhuizing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Bij Verhuisbedrijf Snelle Jongens wordt ook gebruikgemaakt van dit soort materialen, zodat u erop kunt rekenen dat uw verhuizing zo goed mogelijk verloopt. Een van de materialen waarmee wordt verhuisd, is een verhuislift. Dit is een speciale lift die ook wel een meubellift of een ladderlift wordt genoemd. Dit is een handige lift waarmee grote objecten makkelijk naar beneden of juist naar boven kunnen worden gebracht. Als u bijvoorbeeld een grote kast op zolder heeft staan of een piano heeft die naar beneden gebracht moet worden, dan kunt u erop rekenen dat dit met een verhuislift makkelijk kan worden gedaan. Zo is het niet nodig om een kast eerst uit elkaar te halen voordat deze kan worden verhuisd. Daarnaast is het ook mogelijk om objecten via het raam naar beneden te brengen en hoeven deze niet eerst via de trap naar beneden worden gebracht. Het maakt dus niet uit waar de inboedel staat, alles kan gewoon goed worden vervoerd en makkelijk uit de woning worden verplaatst.

Hoe een ladderlift eruitziet

Een verhuislift is meestal te herkennen als een aanhanger met een uitschuifbare ladder erin. Daarnaast kunnen ladderliften er ook uitzien als een busje of een kleine vrachtwagen. Er is dan geen laadruimte, maar de lift neemt de plaats in van deze laadruimte.

De werking van een ladderlift

Er zijn verschillende soorten ladderliften die je kunt gebruiken. Het is daardoor niet goed te zeggen hoe deze precies werkt, omdat dit verschilt per lift. Met een ladderlift kunt u tot ruim 18 meter hoog komen. Het voordeel hiervan is dat u tot ongeveer de vijfde verdieping van een woning kan komen.

Waar kunt u een verhuislift voor gebruiken?

Verhuizen is nu niet meer afhankelijk van een lift. Wanneer een gebouw geen lift heeft, is het ook gewoon mogelijk om uw spullen naar buiten te verplaatsen. Dit is vooral handig in het geval van een piano, een wasmachine of van zware kasten in de woning. Ook een antieke kast is vaak niet uit elkaar te halen. Door gebruik te maken van een ladderlift is dat ook helemaal niet nodig.

Een verhuislift huren

Als u van plan bent om zelf te gaan verhuizen zonder dat u gebruikmaakt van de verhuisdienst van Snelle Jongens, is het nog steeds mogelijk om een verhuislift te huren. U kunt hiervoor contact opnemen met Snelle Jongens. Het is dan meteen mogelijk om advies te vragen over de verhuislift en de mogelijkheden die er zijn. Het huren van een verhuislift is nog nooit zo makkelijk geweest. Mocht het alsnog zo zijn dat u wel gebruik wilt maken van een verhuisdienst, dan kunt u in het gesprek aangeven dat u extra verhuizers wilt inhuren. Zo worden de werkzaamheden voor het verhuizen voor u uit handen genomen.

De voordelen van een verhuislift voor u op een rij

U bespaart veel tijd wanneer u een verhuislift huurt. Doordat kasten, piano’s en andere meubels niet meer uit elkaar hoeven te worden gehaald, maar in een keer verplaatst kunnen worden, bespaart dit tijd.
Het is mogelijk om een verhuislift te huren wanneer u geen gebruik wilt maken van een verhuisservice. Wanneer u alsnog besluit hier wel gebruik van te maken, dan kunt u professionele verhuizers inhuren.
Een verhuislift is makkelijk in gebruik te nemen. Daarnaast is er voor elke klus een verhuislift beschikbaar.
De verhuisliften van Snelle Jongens zijn makkelijk en snel inzetbaar. Dit maakt het huren van een verhuislift ook mogelijk voor spoedverhuizingen. Heel wat werk wordt uit uw handen genomen wanneer u besluit om een verhuislift te huren.

Waar moet u rekening mee houden?

Een verhuislift is breed inzetbaar en daarnaast is het ook makkelijk te gebruiken. Maar, er is toch een aantal zaken waar u wel rekening mee dient te houden wanneer u de lift wilt gebruiken. Zo kan een lift maar maximaal tien meter van het pand geplaatst worden. Daarnaast dient er ook wat voorbereiding plaats te vinden voordat u de lift goed kunt gebruiken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om op te meten of de spullen wel door het raam passen. Dit geldt niet alleen voor op het oude adres, maar ook voor het nieuwe adres. De ondergrond is ook een belangrijk punt waar u rekening mee dient te houden. Zo kan een verhuislift niet worden geplaatst op een zachte ondergrond. Er is namelijk sprake van zware materialen die moeten worden afgevoerd. Wanneer de lift dan op een zachte ondergrond staat, bestaat de kans op verzakking. Dit maakt de lift niet veilig te gebruiken en dit moet voorkomen worden. Tot slot dient u rekening te houden met het hefvermogen van de lift. Vaak kan er niet meer dan 400 kilo worden getild. Houd hier zeker rekening mee.

Met een verhuislift is verhuizen een stuk makkelijker!

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/verhuislift-huren/