TB Wonen
Image default
Verhuizen

Tips wanneer je je huis laat verbouwen

Een huis laten verbouwen is niet iets wat zomaar gedaan wordt of gebeurd. Je huis is de plek waar jij je thuis moet voelen, veilig, gelukkig en comfortabel met je gezin. Als gezin zijnde moet je met z’n allen erover eens zijn om het huis te laten verbouwen, maar hoe gaat het dan verder en wie gaan je erbij helpen?

Lekker shoppen

Wie houdt er nou niet van shoppen? Lekker veel winkels bekijken en alles kopen wat je hartje begeert toch? In dit geval niet, want je praat over heel veel geld, over spullen waar je voor een lange tijd mee moet doen en naar moet kijken en het gaat om de uitstraling en gevoel van je hele huis. Het hoeft niet zo te zijn dat alles vervangen moet worden misschien zijn er meubels die je nog wel leuk vindt voor het nieuwe design wat er aan zit te komen. 

 

Je gaat kijken naar de spullen die je wilt bewaren, wat vervangen moet worden, hoe ieder kamer eruit zou moeten zien en wat voor look het moet krijgen. Voorbeeld kan zijn dat je een huis hebt met witte muren en een eiken vloer wit geolied. Je wilt een warm en fris uitstraling hebben voor je woonkamer, dus je gaat voor dark oak vloer met een lichtgroen getinte muur. Voor het leggen van een vloer en het schilderen van je muren betaal je ook voor, dus juist bij dat soort dingen moet je heel goed over nadenken van jezelf en andere willen.

Kleurcombinatie

Kleurcombinatie is essentieel in een kamer/ruimte. Dat bepaalt vooral de uitstraling en gevoel dat bij iemand opkomt als diegene een ruimte binnen wandelt. Veel huizen, appartementen en gebouwen hebben witte muren dat is vaak standaard, maar wat de meeste mensen doen is een witte vloer kopen en laten leggen. Wat het nog erger zou kunnen maken is nog lichte meubels neer plaatsen. Dat is te eentonig en zo erg dat het persoonlijk mijn ogen pijn zou doen. 


Ga niet alleen maar voor 1 kleur en alleen lichte of donkere spullen uiteindelijk verveelt het en wil je iets nieuws. Dan heb je al zoveel geld uitgegeven aan iets waar je niet vrolijk van wordt en iedere dag naar moet kijken. Als je witte muren hebt ga dan voor een wat donkere vloer, zoals Chocolate kleur, Dark Grey of Goncalo Alvez. Daardoor kan je een mix doen van donkere en lichtere meubels met kleuren die passen bij de kleur van je muur en vloer. Zo geef je jouw ruimte meer leven en valt het meer op. Contact met een specialist? Lees hier meer.