TB Wonen
Image default
Verhuizen

Verhuizen naar het buitenland, waar moet je op letten?

Soms ligt je roeping buiten de plek waar je bent geboren. In de meeste gevallen als je naar een andere stad gaat verhuizen moet je vooral een paar goede verhuizers hebben. Als je echter naar het buitenland gaat verhuizen komt er heel wat meer bij kijken. Welke dingen moet je vooral op letten als je dat grote avontuur aangaat?

Hoe ga je je spullen meenemen?

Er zijn verschillende manieren om er voor te zorgen dat alle spullen van je oude woning veilig in je nieuwe huis terechtkomt. Toch is het goed om daar even bij stil te staan. Is het mogelijk om via wegen bij je nieuwe woonplaats te komen, of moet het via het water? In dat geval heb je de keuze om verhuiswagens in te huren of een verhuispartij als Waaijenberg Mondial Movers, of je moet met een boot aan de slag. Het is verstandig welke van de twee mogelijkheden het beste past bij jouw manier van verhuizen.

De douane en invoerkosten

Meestal gelden er voor dingen zoals inboedel geen aparte invoerkosten. Wil je toch nieuwe dingen aanschaffen? Dan heb je kans dat je daar wel kosten over betaald. Er bestaat ook altijd een kans dat je spullen gestopt en gecontroleerd worden bij de douane. Zorg daarom altijd dat alle papieren op orde zijn.

Tijdelijk emigreren

Er zijn natuurlijk ook situaties waarbij je maar tijdelijk naar het buitenland verhuisd. Bijvoorbeeld voor een baan, of om een familie lid te verzorgen voor langere tijd. Ook dan is het belangrijk dat je let op welke spullen je meeneemt, en welke je achter laat. Er zijn vele mogelijkheden om je inboedel voor langere tijd op te slaan, zodat je niet je eigen huis hoeft te behouden terwijl je helemaal niet thuis bent. Dit verminderd ook de kans op beschadigingen en inbraak. 

Zo zijn er een hele hoop factoren die belangrijk zijn als je naar het buitenland gaat verhuizen. Gelukkig zijn er vele instanties die daar ondersteuning en informatie in kunnen aanbieden. Soms kan je ze ook inhuren om de verhuizing te regelen en de spullen op locatie af te leveren. Er zijn vele mogelijkheden om zo’n onderneming tot een goed einde te brengen, zeker als je op de bovenstaande punten let. 

 

https://waaijenberg.nl/