TB Wonen
Image default
Verhuizen

Wat heb je nodig bij een verhuizing in Etten-Leur?

Gaat u verhuizen van of naar Etten-Leur? Dan heeft u een heleboel spullen nodig. Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt, kunt u het beste een overzicht hebben van wat u nodig heeft bij een verhuizing.

Verhuis materiaal

Verhuismateriaal is het materiaal en de spullen die u nodig hebt om uw spullen te verhuizen. U heeft veel verhuismateriaal nodig om uw spullen goed te beschermen. De hoeveelheid verhuismateriaal die nodig is hangt af van de hoeveelheid spullen die u heeft.

  • Verhuisbenodigdheden: Dit zijn dingen zoals dozen, noppenfolie, verpakkingstape en markeerstiften die u zult gebruiken bij het inpakken van uw spullen. Ze worden ook wel “inpakmateriaal” genoemd.
  • Verhuismateriaal: Dit zijn dingen zoals karretjes om zware ladingen de trap op te dragen of over oneffen terrein, vrachtwagens of bestelwagens om grote spullen over lange afstanden te vervoeren en bijvoorbeeld oprijplaten om het gemakkelijker te maken zware meubels in uw nieuwe huis te krijgen.

Vervoer voor je verhuizing

Wanneer u verhuist, is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid spullen die u moet verhuizen. Naar aanleiding hiervan kunt u kijken of u een grote verhuiswagen nodig heeft of dat een verhuisbusje al voldoende is.

Zodra u weet wat er meer bij uw situatie past; wees er dan op tijd bij om een verhuiswagen of verhuis bus te huren. Bent u namelijk niet op tijd, dan is het risico groter dat er geen wagen meer beschikbaar is.

Verzekering voor je in boedel

Wanneer u verhuist, is het de moeite waard om te overwegen een verzekering af te sluiten voor uw inboedel. Op die manier bent u gedekt als er tijdens de verhuizing iets misgaat en uw bezittingen beschadigd raken of gestolen worden.

Een inboedelverzekering is ook een goed idee als u dure spullen wilt beschermen die niet in dozen passen (zoals elektrische apparaten).

Het is belangrijk dat u een verzekering afsluit die alle eventualiteiten dekt zoals diefstal tijdens het transport en schade tijdens transport.

Heb je wel of geen tijdelijke opslag nodig

Als u niet genoeg ruimte hebt om al uw spullen op te slaan, of als u gewoon wat ruimte wilt vrijmaken in uw nieuwe huis, kunt u kiezen uit verschillende opties:

  • Tijdelijke opslag in Etten-Leur– Dit is een goedkopere optie en ook de makkelijkste. Je hoeft alleen maar een plek te vinden waar je je spullen tijdelijk kunt opslaan terwijl ze niet in gebruik zijn. Er zijn verschillende soorten tijdelijke opslag:
  • Het opslaan van spullen bij vrienden of familie thuis.
  • Het huren van een vrachtwagen of container om de spullen te vervoeren tijdens de verhuizing (en ze daarna weer terug te brengen).
  • Het huren van een hele container voor permanente opslag (wat duurder is, maar ook handiger).

Schakel je een verhuisbedrijf in of ga je zelf verhuizen

U kunt er ook voor kiezen om zelf te verhuizen, wat u geld zal besparen maar wel ‘zoals jullie hierboven kunnen lezen’ veel voorbereiding en planning zal vergen. De voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf in Etten-Leur zijn dat zij precies weten hoeveel ruimte er nodig is in elke kamer en dat zij het in- en uitpakken zelf doen. Dit bespaart u tijd en zorgt ervoor dat u zich op andere zaken kunt richten tijdens de verhuizing. U hoeft u zich geen zorgen te maken over een busje huren, dozen kopen en bovendien betekent het inhuren van professionals ook dat ze verzekerd zijn, dus als er iets zou gebeuren tijdens de verhuizing wordt het gedekt door hun polis in plaats van de uwe!

https://www.vangastelverhuizingen.nl/